ΑρχικήΑνακοινώσειςΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΩΝ Ε.Σ.Α.μεΑ.-ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΑNΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΩΝ Ε.Σ.Α.μεΑ.-ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΑNΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

- Advertisement -spot_img

ΚΟΙΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σημαντική συνάντηση του Προεδρείου της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του Προεδρείου της ΟΙΕΛΕ με αντικείμενο την κατατεθείσα διάταξη στο εκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την ισότιμη αντιμετώπιση μαθητών με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.Οι εκπρόσωποι των δύο Ομοσπονδιών θεωρούν ότι η διάταξη είναι ιδιαίτερα θετική.

Οι δύο Πρόεδροι (Βαρδακαστάνης Ι. – Ε.Σ.Α.μεΑ. και Κουρουτός Μ. – ΟΙΕΛΕ) απέστειλαν σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας  με την οποία καταθέτουν κοινό αίτημα για προσθήκη σ’ αυτήν με το σκεπτικό της εμπλοκής των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων στη διαδικασία αρμονικής ένταξης των παιδιών αυτών στην ιδιωτική εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα, η προτεινόμενη προσθήκη έχει ως εξής:

«Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις εντός ενός μηνός από τη δημοσίευση του παρόντος, μετά από διαβούλευση με την ΟΙΕΛΕ, τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ) και την ΕΣΑμεΑ».

Τέλος, η ΟΙΕΛΕ υιοθετεί και συνυπογράφει τη σημερινή ανακοίνωση της Ε.Σ.Α.μεΑ. για το απαράδεκτο υπόμνημα του Συνδέσμου των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων (ΣΙΣ) που αποτελεί μνημείο κοινωνικού ρατσισμού. Όλα τα παιδιά δικαιούνται ισότιμης πρόσβασης στο δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης που κατά το Σύνταγμα παρέχουν τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά σχολεία.

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img