ΑρχικήΑνακοινώσειςΣΟΒΑΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΗΣ ΑΠΕΙΘΕΙΑΣ ΓΙΑ...

ΣΟΒΑΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΗΣ ΑΠΕΙΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ – ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

- Advertisement -spot_img

Ιδιωτικό σχολείο για το οποίο υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για παραβιάσεις της νομοθεσίας βρίσκεται υπό προκαταρκτική έρευνα. Η Διευθύντριά του επίσης παραπέμπεται σε πειθαρχική διαδικασία με το ερώτημα της σοβαρής απείθειας, καθώς, παρά τις συνεχείς έγγραφες προτροπές της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, αρνήθηκε να εφαρμόσει διατάξεις του Ν. 4415/2016, καθώς δεν δέχθηκε την επιστροφή στα διδακτικά τους καθήκοντα εκπαιδευτικών των οποίων οι καταγγελίες σύμβασης ακυρώθηκαν ως καταχρηστικές από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο.

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη θα είχε αποφευχθεί, εάν το σχολείο είχε συμμορφωθεί με τη νομιμότητα. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας πολλάκις επεσήμαναν στη διεύθυνση του συγκεκριμένου σχολείου το ζήτημα και τόνισαν τη σοβαρότητα των αδικημάτων και τις επιπτώσεις που θα έχει για το εκπαιδευτήριο και για τη Διεύθυνση η μη τήρηση της νομοθεσίας. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε, διότι οι υπεύθυνοι του σχολείου προτίμησαν να ακολουθήσουν τις συμβουλές του νομικού επιτελείου του ΣΙΣ (Συνδέσμου των σχολαρχών), ο οποίος χρησιμοποίησε το σχολείο ως «λαγό», ώστε να «ρίξει» το νόμο για την ιδιωτική εκπαίδευση. Τέτοια είναι η «αλληλεγγύη» που δείχνουν οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών στα μέλη τους!

Οι διαδικασίες κάθαρσης στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης θα πρέπει να συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό. Η απορρύθμιση της περιόδου 2010-14 έχει αφήσει μεγάλες πληγές στο χώρο. Ελπίζουμε ότι η έναρξη λειτουργίας της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης θα βοηθήσει αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img