ΑρχικήΑνακοινώσειςΣΠΑΕΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΟΥΝ ΤΟ...

ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ

- Advertisement -spot_img

Η πρωτοφανής ασυλία που μια επαγγελματική ομάδα, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, απολάμβαναν μέχρι πρότινος με αποτέλεσμα να οργιάζει η ανομία στο χώρο ελέω κυρίως των χαριστικών νομοθετικών ρυθμίσεων Αρβανιτόπουλου (Ν. 4093/2012 και 4254/2014), φαίνεται ότι λαμβάνει τέλος. Το απόστημα σπάει και μεγάλος αριθμός περιπτώσεων ιδιωτικών σχολείων με σειρά παραβιάσεων εκπαιδευτικών, εργατικών, κτηριολογικών, οικονομικών/φορολογικών κ.λπ. βρίσκεται υπό έλεγχο.

Ήδη ήρθησαν οι άδειες δύο γνωστών ιδιωτικών σχολείων. Η πρώτη αφορά την άρση λειτουργίας σχολείου της Αττικής, καθώς ο ιδιοκτήτης, κατά παράβαση της νομοθεσίας, εργαζόταν ταυτόχρονα και στο δημόσιο! Η δεύτερη αφορά την άρση λειτουργίας σχολείου της Στερεάς Ελλάδας του οποίου οι ιδιοκτήτες δεν ήταν φορολογικά/ασφαλιστικά ενήμεροι.

Βρίσκεται, επίσης, σε εξέλιξη έρευνα, μετά από καταγγελία της ΟΙΕΛΕ, για την άδεια λειτουργίας μεγάλου ιδιωτικού σχολείου της Περιφέρειας που για σειρά ετών λειτουργούσε χωρίς να έχει δηλώσει μεγάλο αριθμό αιθουσών, γεγονός που θέτει ερωτηματικά για τη νομιμότητα της λειτουργίας, της έκδοσης τίτλων, αλλά και την ασφάλεια μαθητών και εργαζόμενων στο εν λόγω εκπαιδευτήριο. Ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 3 προκαταρκτικές έρευνες για εξαιρετικά σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας εκ μέρους των ιδιοκτητών/νόμιμων εκπροσώπων σε ιδιωτικά σχολεία της Αττικής.

Η εικόνα αυτή δεν τιμά το χώρο της εκπαίδευσης και αποδεικνύει αυτό που η ΟΙΕΛΕ τόνιζε διαχρονικά. Πως η απουσία ελέγχου από την πολιτεία και σε κάποιες περιπτώσεις η συνενοχή της και το κλείσιμο του ματιού στον σχολάρχη-επιχειρηματία προκάλεσαν τεράστια βλάβη στη λειτουργία των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και στο ίδιο το εκπαιδευτικό αγαθό. Αποδεικνύεται, επίσης, πως αυτοί που αμαυρώνουν τη φήμη της ιδιωτικής εκπαίδευσης δεν είναι οι «κακοί» συνδικαλιστές (όπως διατείνονται οι εκπρόσωποι των σχολαρχών) που μάχονται για την εγκαθίδρυση όρων διαφάνειας και νομιμότητας στα σχολεία και έχουν καλέσει ουκ ολίγες φορές τους εργοδότες σε διάλογο (χωρίς καμιά ανταπόκριση), αλλά οι ίδιοι οι σχολάρχες που πρώτοι θα έπρεπε να περιφρουρούν τη νομιμότητα και να προστατεύουν το αγαθό που το Σύνταγμα και οι νόμοι τους έχουν παραχωρήσει να παρέχουν.

Η ΟΙΕΛΕ δηλώνει ότι θα δώσει τη μάχη για να επέλθει κάθαρση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Τονίζει, δε, ότι θα περιφρουρηθούν πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε ιδιωτικά σχολεία, τα οποία  υφίστανται, ή πρόκειται να υποστούν τις συνέπειες των παράνομων πράξεών τους.

 

 

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img