ΑρχικήΑνακοινώσεις«ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΜΙΑ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ» -...

«ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΜΙΑ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ» – ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

- Advertisement -spot_img

Η ΟΙΕΛΕ δέχτηκε καταγγελία από τον ΣΙΕΛΒΕ, ο οποίος μας κοινοποίησε συγκλονιστική επιστολή συναδέλφων στο Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, το οποίο εδώ και χρόνια καταστρατηγεί βάναυσα τη νομιμότητα. Οι συνάδελφοι που απολύθηκαν παράνομα, με εκπρόθεσμες καταγγελίες σύμβασης, αντιμετωπίζουν τώρα, πέραν της απαράδεκτης στάσης της διοίκησης της εκπαίδευσης στην πόλη, την προκλητική αδιαφορία των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας (ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ) που αρνούνται με αστεία, τεχνικά επιχειρήματα, να χορηγήσουν το επίδομα ανεργίας!

Η απίστευτη αυτή ιστορία που προκαλεί το κοινό αίσθημα, αποδεικνύει ότι έχουμε μακρύ δρόμο να διαβούμε μέχρι να αποκατασταθούν στοιχειώδεις κανόνες δικαίου στην ιδιωτική εκπαίδευση. Οι ευθύνες της Πολιτείας και των αρμόδιων υπηρεσιών είναι τεράστιες, ωστόσο κεντρικό ρόλο στην λειτουργία του εν λόγω εκπαιδευτηρίου παίζει το γαλλικό κράτος δια του Γαλλικού Προξενείου που αποτελεί την εποπτεύουσα αρχή του.

Η Ομοσπονδία είχε επισημάνει εδώ και καιρό στις αρμόδιες αρχές το ζήτημα. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Προφανώς κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να επιβάλουν δικούς τους νόμους στην ελληνική επικράτεια. Η ΟΙΕΛΕ θα ζητήσει τον άμεσο έλεγχο του σχολείου και την αποκατάσταση των συναδέλφων μας και θα συμπαρασταθεί με κάθε μέσο, πολιτικό και νομικό, μέχρι την τελική τους δικαίωση. Ήδη ο ΣΙΕΛΒΕ απέστειλε σχετική επιστολήπρος τον ΟΑΕΔ προκειμένου να διευκρινιστεί η απαράδεκτη στάση του Οργανισμού για το ζήτημα.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img