ΑρχικήΕιδήσειςΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΝΟΜΟ 1566/85, Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ...

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΝΟΜΟ 1566/85, Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΗ ΔΝΣΗ ΙΔ.ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- Advertisement -spot_img

Πριν από μερικές μέρες εκδόθηκε Προεδρικό Διάταγμα που εισάγει ρυθμίσεις για τη λειτουργία νηπιαγωγείων και ιδιωτικών σχολείων.
Είναι γνωστό ότι ο θεμελιώδης νόμος 1566/85, που ψηφίστηκε με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Παιδείας Απόστολου Κακλαμάνη κατ’ εφαρμογήν του Συντάγματος, ορίζει ότι δημόσια και ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις. Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή προς τη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας με την οποία ζητά να εφαρμοστεί το προαναφερθέν Π.Δ. και στην ιδιωτική πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει σειρά ενεργειών της Ομοσπονδίας, ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη λειτουργία δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, όπως επίσης και η διαφάνεια και η νομιμότητα στη λειτουργία της ιδιωτικής εκπαίδευσης εν γένει .
Διαβάστε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img