ΑρχικήΑνακοινώσειςΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΡΣΑΚΕΙΩΝ (ΣΚΦΕ ΚΑΙ ΣΔΝΦΕ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ 13ΟΥ ΚΑΙ 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

- Advertisement -spot_img

Πρόσκληση για συνάντηση μέσα στην εβδομάδα με τα ΔΣ των Συλλόγων των εκπαιδευτικών των σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (ΣΔΝΦΕ και ΣΚΦΕ) απηύθυνε η ΟΙΕΛΕ. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι ο σχεδιασμός των ενεργειών για να εφαρμοστεί επιτέλους η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με την επαναφορά του 13ου, του 14ου μισθού και του επιδόματος αδείας στους εκπαιδευτικούς των Αρσακείων Σχολείων.

Θυμίζουμε ότι μετά από ερώτημα των Συλλόγων των εκπαιδευτικών, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Ι. Σούκος εξέδωσε το Δεκέμβριο του 2015 απόφαση, σύμφωνα με την οποία η κατάργηση των δώρων και του επιδόματος αδείας είναι παράνομη, επειδή  οι εκπαιδευτικοί απασχολούνται στη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Η Φ.Ε., ανέφερε το έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, δεν αποτελεί Νομικό Πρόσωπο του Δημοσίου Δικαίου (ώστε οι υπάλληλοί της να θεωρούνται δημόσιοι), αλλά κοινωφελές ίδρυμα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, άρα είναι σωματείο του Ιδιωτικού Δικαίου και οι εργασιακές σχέσεις των διοικητικών υπαλλήλων της διέπονται από τις διατάξεις του Εργατικού Δικαίου. Από τη στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα ισχύουν τα δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα και το επίδομα αδείας, η κατάργησή τους για τους υπαλλήλους της Φ.Ε. είναι αυθαίρετη και παράνομη.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι θα πρέπει να καταβληθούν αναδρομικά τα δώρα και το επίδομα που είχαν παρανόμως κοπεί από το 2012 με εντολή του Προέδρου της Φ.Ε. κ. Μπαμπινιώτη. Μάλιστα τονίστηκε ότι σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί ο κ. Μπαμπινιώτης με τη νομιμότητα, θα επιβληθούν οι ποινικές κυρώσεις που προβλέπει το άρθρο 8, παρ. 1 του Ν. 2336/1995 (φυλάκιση έξι μηνών και πρόστιμο μεταξύ του 25-50% του ποσού που οφείλει στους εργαζόμενους).

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img