ΑρχικήΕιδήσειςΣΩΤΗΡΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΞΓ-ΜΟΛΙΣ 100 ΕΝΣΗΜΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ...

ΣΩΤΗΡΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΞΓ-ΜΟΛΙΣ 100 ΕΝΣΗΜΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΗΤ Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

- Advertisement -spot_img

Με μια σωτήρια ρύθμισή του Υπουργείου Εργασίας και του Υπ. Οικονομικών αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των εκπαιδευτικών σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρα Ξένων Γλωσσών που δημιουργήθηκε φέτος με την ολιγόμηνη αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των ενσήμων. Εξαιτίας της αλλαγής αυτής η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δεν συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων προκειμένου να έχουν το δικαίωμα λήψης του επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Με την ρύθμιση αυτή όμως, ο αριθμός των ενσήμων πέφτει μόνο για φέτος στα 100, με αποτέλεσμα πλέον οι εκπαιδευτικοί σε αυτούς τους φορείς (που συνήθως προσλαμβάνονται Σεπτέμβριο και απολύονται Μάιο) να μπορούν να λάβουν και φέτος το επίδομα για τους μήνες που δεν εργάζονται.

Η απόφαση αυτή αποτελεί μια ανάσα στον πολύπαθο κλάδο των εκπαιδευτικών στα φροντιστήρια και στα ΚΞΓ που έχουν, ωστόσο, να αντιμετωπίσουν πολλά ακόμη ζητήματα, όπως η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, τα οποία η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει.

 

 Δείτε εδώ  το ΦΕΚ.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img