ΑρχικήΑνακοινώσειςΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΛΥΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ...

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΛΥΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΤΙΑΣ ΒΑΖΕΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

- Advertisement -spot_img

Η απαράδεκτη και απάνθρωπη πρακτική κάποιων σχολαρχών, οι οποίοι απέλυαν μητέρες-ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς στη λήξη της διετίας ακόμη και κατά τη διάρκεια της προστασίας μητρότητας, τερματίζεται οριστικά με την έκδοση σημαντικής εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας μετά από σχετικό ερώτημα-καταγγελία της ΟΙΕΛΕ που είχε λάβει γνώση για μεγάλο αριθμό τέτοιων περιπτώσεων επικείμενων απολύσεων εγκύων (!), ή νέων μητέρων.

Η εγκύκλιος αναφέρει ρητά πως η σύμβαση της διετίας δεν λήγει αυτόματα, αλλά καταγγέλλεται, εάν το επιθυμεί ο ιδιοκτήτης. Ωστόσο, αν η λήξη της διετίας συμπίπτει με την περίοδο προστασίας της μητρότητας, τότε το εργοδοτικό δικαίωμα καταγγελίας σύμβασης αναστέλλεται. Επομένως, στην περίπτωση συναδέλφου που προστατεύεται λόγω μητρότητας και η διετία της λήγει μέσα στο διάστημα αυτό, μπορούν να συμβούν τα ακόλουθα:

  • Να μην καταγγελθεί η σύμβαση και να μετατραπεί αυτόματα σε αορίστου
  • Να καταγγελθεί. Στην περίπτωση αυτή τα έννομα αποτελέσματα της καταγγελίας σύμβασης λαμβάνουν χώρα στη λήξη του σχολικού έτους κατά τη διάρκεια του οποίου θα έχει τερματιστεί η περίοδος προστασίας της μητρότητας. Για παράδειγμα, αν μητέρα εκπαιδευτικός έχει σύμβαση διετίας που λήγει στις 31/8/2018, η προστασία μητρότητας λήγει το Νοέμβριο του 2018 και ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να καταγγείλει τη σύμβασή της, τότε η συνάδελφος απολύεται στις 31 Αυγούστου 2019.

Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img