ΑρχικήΕιδήσειςΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ...

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

- Advertisement -spot_img

 

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε χθες το δημοσίευμά μας για ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στα Βόρεια Προάστια που, ενώ χρωστά στους εκπαιδευτικούς σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ, κάνει στην πλάτη τους «επενδύσεις», ανοίγοντας νέο σχολείο.

Σήμερα τα τηλέφωνα της Ομοσπονδίας έχουν κυριολεκτικά σπάσει με σοβαρές καταγγελίες για ιδιωτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα που αφορούν πολύμηνες καθυστερήσεις αποδοχών.

Για καταγγελίες που μπορέσαμε σήμερα να επιβεβαιώσουμε, έφυγαν καταγγελίες  σε Διευθύνσεις και Επιθεωρήσεις Εργασίας. Οι καταγγελίες αυτές αφορούν σχολεία στην περιοχή Δ’ Αθήνας (νότια προάστια), Πειραιά, Ξάνθη και Κόρινθο.

Μπροστά στο μέγεθος του προβλήματος και το βαθμό της άγριας εργασιακής εκμετάλλευσης, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε προς όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας έγγραφο με το οποίο ζητείται η ενημέρωσή μας για σχολεία που δεν καταθέτουν μισθοδοτικές καταστάσεις, ή που τα ποσά σ’ αυτές δεν είναι ορθά. Σημειώνουμε ότι αποτελεί υποχρέωση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης να ελέγχουν μηνιαίως τις καταστάσεις αυτές, δυστυχώς όμως κάποιες «αμελούν» αυτή την υποχρέωση εις βάρος των εργαζομένων και του κράτους και προς όφελος των ιδιοκτητών.

Τέλος, η Ομοσπονδία θα επαναλάβει προς τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας την πρότασή της για τη συγκρότηση ενός μικτού σώματος επιθεώρησης της ιδιωτικής εκπαίδευσης με εξειδικευμένο προσωπικό που θα γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του χώρου (σχολεία, Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών). Οι σωστοί, οργανωμένοι και απροειδοποίητοι έλεγχοι αποκαλύπτουν μεγάλο αριθμό παρανομιών, όπως απέδειξε η περίπτωση μεγάλου ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου της Ανατολικής Αττικής, όπου έλεγχος που οργανώθηκε από το ΣΕΠΕ αποκάλυψε μεγάλο αριθμό αδήλωτων εκπαιδευτικών (περίπου το ένα τρίτο της δύναμης του σχολείου!).

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img