ΑρχικήΑνακοινώσειςΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΠΕΠ ΝΑ ΥΠΕΡΒΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΠΕΠ ΝΑ ΥΠΕΡΒΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΩΝ ΙΕΚ

- Advertisement -spot_img

Οι υπογράφοντες φορείς και οι εκπρόσωποί μας στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ απευθύνουμε σήμερα έκκληση στους εργαζόμενους στον Οργανισμό να υπερβούν τον εαυτό τους και να αναλάβουν την ευθύνη διεξαγωγής των εξετάσεων πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης αποφοίτων ΙΕΚ, 1ης περιόδου 2017, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση στον εργασιακό τους χώρο είναι πρωτόγνωρη. Οι εκπρόσωποί μας στο ΔΣ απέστειλαν σήμερα επιστολή προς τους εργαζόμενους του ΕΟΠΠΕΠ ζητώντας τους να πράξουν το καθήκον τους προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος και των χιλιάδων αποφοίτων των ΙΕΚ.

Ο ΕΟΠΠΕΠ αποτελεί έναν Οργανισμό κρίσιμο για την εργασία και την εκπαίδευση. Η εύρυθμη λειτουργία του είναι αναγκαία συνθήκη για τον εκσυγχρονισμό διαδικασιών που συμβάλλουν στη διασφάλιση της ποιότητας παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών και στη νομιμότητα της λειτουργίας παρόχων ιδιωτικής εκπαίδευσης και της έκδοσης πιστοποιήσεων από αυτούς.

Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα ο ΕΟΠΠΕΠ ταλανίζεται από μια πρωτοφανή κρίση με κύρια ευθύνη της Διευθύνουσας Συμβούλου του, την οποία έχουμε ήδη καταγγείλει προς τους αρμόδιους Υπουργούς για την άσκηση συστηματικού εργασιακού bullying σε στελέχη και εργαζόμενους του Οργανισμού. Το τελευταίο διάστημα προκύπτουν μάλιστα  στοιχεία που ενοχοποιούν την ηγεσία του Οργανισμού για παράβαση καθήκοντος με σοβαρότατες επιπτώσεις για το δημόσιο συμφέρον.

Η εικόνα διάλυσης του ΕΟΠΠΕΠ απειλεί αυτή τη στιγμή την πιστοποίηση των προσόντων χιλιάδων νέων ανθρώπων. Στο χθεσινό ΔΣ-παρωδία η ηγεσία του Οργανισμού προανήγγειλε εξετάσεις χωρίς να τεθούν ημερομηνίες και χωρίς να έχουν τηρηθεί οι στοιχειώδεις τεχνικοί όροι για τη διεξαγωγή τους! Το πιο σημαντικό είναι ότι η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων αλλάζει αδικαιολόγητα και παράνομα για να μην συμπεριληφθεί –ως Πρόεδρος – η νυν Διευθύνουσα κ. Γιαννακοπούλου, της οποίας ο διορισμός στον ΕΟΠΠΕΠ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρό νομικό πρόβλημα τόσο για την παρούσα θέση της όσο και για την τοποθέτησή της ως επικεφαλής στην ΚΕΕΠEK. Επομένως, η διεξαγωγή των εξετάσεων ναρκοθετείται με τεράστια ευθύνη των ασκούντων εκτελεστικά καθήκοντα στο ΔΣ.

Οι φορείς μας δεν θα επιτρέψουν την επανάληψη του άθλιου φαινομένου ομηρίας των 25.000 αποφοίτων την περίοδο 2012-15 με ευθύνη των τότε πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου Παιδείας. Τα παιδιά αυτά που προέρχονται κατά κύριο λόγο από οικογένειες μη προνομιούχων και δεν φέρουν καμιά ευθύνη για την ανικανότητα και τις άνομες στοχεύσεις της ηγεσίας του ΕΟΠΠΕΠ. Καλούμε τον Υπουργό να σταματήσει την απαξίωση του Οργανισμού και να αποκαταστήσει άμεσα τη νομιμότητα.

Διαβάστε εδώ την επιστολή των εκπροσώπων των εργαζόμενων (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) στο Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ.

 

       ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ) ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ

                     ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΤΡΙΒΑΛΑΣ                                                  ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ

                     ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΔΕΔΥ                                                     ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΣΕΕ

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img