ΑρχικήΑνακοινώσεις13 βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν με ερώτησή τους άρση της διάταξης του...

13 βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν με ερώτησή τους άρση της διάταξης του Νόμου Κεραμέως για τις αναιτιολόγητες απολύσεις

- Advertisement -spot_img

Με αφορμή αναφορές της ΟΙΕΛΕ και καταγγελίες ιδιωτικών εκπαιδευτικών, 13 βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας για περιπτώσεις άδικων και εκδικητικών απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα, η ερώτηση κάνει αναφορά σε τρεις περιπτώσεις απολύσεων που έφερε στο φως η Ομοσπονδία την περασμένη εβδομάδα και ζητά από τον Υπουργό την άρση της απαράδεκτης διάταξης για αναιτιώδεις καταγγελίες σύμβασης ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Η διάταξη αυτή περιλαμβάνεται στον Νόμο Κεραμέως (Ν. 4713/2020) και έχει προκαλέσει μέσα σε μια τριαετία την απόλυση περίπου 2000 ιδιωτικών εκπαιδευτικών, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων δεν έχουν ουδεμία σχέση με την απόδοση και τις ικανότητες των συναδέλφων μας, αλλά είναι κατά κύριο λόγο εκδικητικές ή για λόγους συρρίκνωσης του εργασιακού κόστους!  Η ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ επικαλείται και την έρευνα της Ομοσπονδίας για τις εργασιακές σχέσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση, η οποία έδειξε πως, λόγω της δραματικής επιδείνωσης των εργασιακών σχέσεων, ποσοστό πάνω από 30% του συνόλου των εκπαιδευτικών έχουν αποχωρήσει από την ιδιωτική εκπαίδευση.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτά, τέλος, τον Υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε να ανακληθούν οι καταγγελίες και να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία τους.

Διαβάστε την ερώτηση εδώ

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img