ΑρχικήΕιδήσεις«ΕΦΥΓΕ» ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΙΑ ΗΓΕΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΚΩΝ...

«ΕΦΥΓΕ» ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΙΑ ΗΓΕΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ KAI ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ, Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΣΣΕΤΑΣ

- Advertisement -spot_img

κασετας

Ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους μιας σημαντικής γενιάς για την ιδιωτική εκπαίδευση έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Ο Ανδρέας Κασσέτας, δάσκαλος με «Δ» κεφαλαίο, όπως μπορούν να πιστοποιήσουν εκατοντάδες μαθητές που πέρασαν από τα χέρια του, εξαίρετος επιστήμονας, ήταν ταυτόχρονα ηγετική φυσιογνωμία του συνδικαλιστικού κινήματος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Υπήρξε Πρόεδρος του ΣΙΕΛ με Γραμματέα τον σημερινό Πρόεδρο της Ομοσπονδίας στη δεκαετία του ’80. Εμβληματική μορφή της Ανανεωτικής Αριστεράς, είναι από τους ανθρώπους στον οποίο ο κλάδος χρωστά την ψήφιση του θεμελιώδους νόμου 682/77 που ισχύει σε μεγάλο βαθμό μέχρι σήμερα.

Ο Ανδρέας Κασσέτας γεννήθηκε στο Κουκάκι. Δίδαξε Φυσική σε μαθητές Γενικού Λυκείου, ενώ, κατά την τελευταία δεκαετία, διετέλεσε επιμορφωτής δύο περίπου χιλιάδων εκπαιδευτικών. Τα τελευταία χρόνια τον είχε απορροφήσει η Διδακτική της Φυσικής. Οι τριάντα περίπου εισηγήσεις σε σχετικά Συνέδρια και τα κείμενα της προσωπικής του ιστοσελίδας (users.sch.gr/kassetas) δείχνουν το εύρος και την ποιότητα της δουλειάς του.

Λεπτομέρειες για την κηδεία του που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 30/12, θα κοινοποιήσουμε αύριο.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img