ΑρχικήΑνακοινώσεις5 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Ο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΤΕ...

5 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Ο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ, ΕΠΕΜΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

- Advertisement -spot_img

Την περασμένη εβδομάδα σας ενημερώσαμε για δημοσίευμα σε εκπαιδευτική ιστοσελίδα που αφορούσε κολοσσιαίο σκάνδαλο σε ιδιωτικό σχολείο με την παραχάραξη της διαλογής θεμάτων από την περίφημη Τράπεζα. Για το ζήτημα αυτό η Ομοσπονδία έχει αποστείλει επιστολή προς το νέο Υφυπουργό Παιδείας κ. Δερμετζόπουλο, ενώ σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι παρενέργειες από την εφαρμογή του θεσμού της Τράπεζας θεμάτων ήταν (για μια ακόμη φορά) έργο Αρβανιτόπουλου, ο οποίος εμφάνισε ασυνήθιστη (;) επιμονή στην εφαρμογή του εν λόγω θεσμού, ακόμη κι όταν υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Παιδείας τον προειδοποιούσαν ότι η εφαρμογή του Νέου Λυκείου είναι αδύνατη με τις παρούσες συνθήκες.
Θα θυμίσουμε σήμερα ένα ενδεικτικό περιστατικό, Στις 14 Ιανουαρίου η ΟΙΕΛΕ έχει την πρώτη επίσημη συνάντηση με τον τότε Υφυπουργό Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου. Στη συνάντηση ο Υφυπουργός, μεταξύ άλλων, διαβεβαίωσε τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας ότι το Νέο Λύκειο (άρα και η Τράπεζα Θεμάτων) δεν μπορεί να εφαρμοστεί φέτος. Αντιγράφουμε από την ανακοίνωση που η ΟΙΕΛΕ εξέδωσε μετά τη συνάντηση (δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση):

«Τέλος, για το Νέο Λύκειο, τα μέλη του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ τόνισαν στον Υφυπουργό ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο Νέο Λύκειο πρέπει να εφαρμοστεί, όταν πρώτα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την αναπροσαρμογή των Αναλυτικών προγραμμάτων και έχει προετοιμαστεί επαρκώς η διοίκηση για να αντιμετωπίσει τις νέες συνθήκες, διότι σε διαφορετική περίπτωση τα αποτελέσματα θα είναι δραματικά για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Επίσης ότι ο νόμος για το Νέο Λύκειο θα πρέπει να επανεξεταστεί και να γίνει εξαρχής διάλογος με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι η εφαρμογή του Νέου Λυκείου ανακλήθηκε για φέτος και ότι θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι για να διαπιστωθεί πώς θα λειτουργήσει ο θεσμός από την επόμενη σχολική χρονιά».
Δεν είχε παρέλθει ούτε μία ώρα από τη λήξη της συνάντησης ΟΙΕΛΕ-Κεδίκογλου, όταν σε μια πρωτοφανή ενέργεια αδειάσματος του ίδιου του Υφυπουργού του ο κ. Αρβανιτόπουλος εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση με την οποία διαβεβαίωνε (ποιους άραγε;) ότι το Νέο Λύκειο θα εφαρμοστεί κανονικά. Η πλήρης ανακοίνωση Αρβανιτόπουλου:
«Ο Νόμος 4186/13 για το Γενικό Λύκειο, το Επαγγελματικό Λύκειο και τις Δομές Κατάρτισης, εφαρμόζεται ήδη και θα εφαρμοστεί πλήρως, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.
Η εφαρμογή του αφορά, φυσικά και στην Τράπεζα Θεμάτων και τον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων».

Ποιοι ήταν αυτοί που ανήσυχοι παρενέβησαν άμεσα στον Υπουργό Παιδείας για να δηλώσει δημόσια ότι η Τράπεζα Θεμάτων θα εφαρμοστεί κανονικά; Ποιοι φοβήθηκαν ότι η «μηχανή» που έστησαν για να παραχαράξουν πτυχία και να αλλοιώσουν βαθμολογίες θα έμπαινε στο συρτάρι;
Τα ερωτήματα ασφαλώς ρητορικά…

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img