ΑρχικήΑνακοινώσεις6η Πανελλήνια Συνάντηση Θεολόγων: «Δημοκρατικό Σχολείο και Θρησκευτική Εκπαίδευση»

6η Πανελλήνια Συνάντηση Θεολόγων: «Δημοκρατικό Σχολείο και Θρησκευτική Εκπαίδευση»

- Advertisement -spot_img

Ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος «ΚΑΙΡΟΣ – για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης» μάς ενημέρωσε για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, ιδιαίτερα χρήσιμη όχι μόνο για Θεολόγους, αλλά για κάθε εκπαιδευτικό που ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του γόνιμου προβληματισμού στο χώρο της Παιδείας. Η εκδήλωση με τίτλο «Δημοκρατικό Σχολείο και Θρησκευτική Εκπαίδευση» θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 10 έως 12 Νοεμβρίου 2023 στον χώρο της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Οι διοργανωτές έχουν θέσει ως σκοπό της εκδήλωσης ανάπτυξη την του θεολογικού και διεπιστημονικού διαλόγου και της παιδαγωγικής προσέγγισης της θεολογικής γνώσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν, η δημοκρατική εκπαίδευση αγωνιά για την έμπρακτη αντιμετώπιση ζητημάτων που συνδέονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις έμφυλες σχέσεις, τη βία, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την κοινωνική δικαιοσύνη, την υποδοχή παιδιών με αναπηρία, την κατανόηση της διαφορετικότητας και τον διάλογο των ετεροτήτων. Η πεμπτουσία του δημοκρατικού σχολείου είναι αυτή του συμπεριληπτικού σχολείου και επικεντρώνεται στην προετοιμασία των μαθητών/τριών για την αρμονική συμβίωση στη σύγχρονη πολυπολιτισμική κοινωνία με βάση τις δημοκρατικές αρχές και αξίες.

Αναμφίβολα, τέτοιες πρωτοβουλίες αναβαθμίζουν τον χώρο της εκπαίδευσης και θίγουν κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν εντονότατα εκπαιδευτικούς, γονείς και το κοινωνικό σύνολο σε έναν κόσμο ραγδαία μεταβαλλόμενο. Η ΟΙΕΛΕ προβάλλει πάντοτε τις προσπάθειες κάθε συλλογικότητας που κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση και ευχαριστεί θερμά τον Πανελλήνιο Θεολογικό Σύνδεσμο για την ενημέρωση.

Δείτε πληροφορίες για την εκδήλωση και τον τρόπο συμμετοχής στην ανακοίνωση του Συνδέσμου εδώ.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img