ΑρχικήΑνακοινώσεις7η Προσομοίωση Συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη με τη συμμετοχή μαθητών...

7η Προσομοίωση Συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη με τη συμμετοχή μαθητών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων

- Advertisement -spot_img

Μια ακόμη εξαιρετική πρωτοβουλία των συναδέλφων μας στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη. 200 περίπου μαθητές του Λυκείου 14 σχολείων από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Προσομοίωσης Συνεδρίασης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού κέντρου του Γυμνασίου –  Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη συμμετέχουν 14 σχολεία (1ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, 30ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, 5ο ΓΕΛ Καβάλας, Ημερήσιο ΓΕΛ Σουφλίου, ΓΕΛ Σπετσών, Εκπαιδευτήρια «Αθηνά», Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη, Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Προμηθέας Ο.Ε., Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης, Λύκειο Άξιον και Πρότυπο ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων).

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 θα λάβουν χώρα οι Εργασίες των Επιτροπών – Συγγραφή Ψηφισμάτων – Προετοιμασία κειμένων ομιλιών, ενώ οι εκπαιδευτικοί θα παρακολουθήσουν ένα παράλληλο πρόγραμμα με θέμα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση».

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η Προσομοίωση Συνεδρίασης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από τις 9.30 π.μ. έως τις 16.30 μ.μ.. Θα ακολουθήσει η τελετή βράβευσης, ενώ στους μαθητές βραβεία θα απονείμουν Ευρωβουλευτές, Βουλευτές και Εκπρόσωποι  της Πολιτείας.

Η διαδικασία της Προσομοίωσης συνίσταται στη συγκρότηση 14 επιτροπών και η κάθε μία προτείνει ένα νομοσχέδιο προς ψήφιση και δέχεται τις αντίστοιχες τροπολογίες σε επιμέρους άρθρα του από τις υπόλοιπες επιτροπές. Στόχος είναι μέσα από έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο να προκύψουν, κατόπιν ψηφοφορίας, 14 νομοσχέδια που θα δίνουν λύση σε φλέγοντα ζητήματα.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη  για συνεχή και έγκυρη πληροφόρηση των μαθητών πάνω σε ευρωπαϊκά θέματα.

Η Προσομοίωση Συνεδρίασης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από τις 9.30 π.μ. έως τις 16.30 μ.μ.. καθώς και η τελετή βράβευσης θα μεταδοθεί ζωντανά  από το LIVEMEDIA  https://www.livemedia.gr/simulation24

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img