Με ψεύδη, συκοφαντίες και ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις, το ΠΑΜΕ ιδιωτικών εκπαιδευτικών επιχειρεί να διαστρεβλώσει τα γεγονότα που συνέβησαν πριν και κατά τη διάρκεια του 36ου Συνεδρίου της ΟΙΕΛΕ στο οποίο οι σύνεδροι , με συντριπτική πλειοψηφία (73%) τοποθετήθηκαν και πάλι υπέρ του ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού και κατά του διασπαστικού συνδικαλισμού της συκοφαντίας και της κομματικής περιχαράκωσης.
Με αφορμή τη μη αποδοχή, αρχικά από το ΔΣ και στη συνέχεια από τη συντριπτική πλειονότητα των συνέδρων, της εγγραφής στην ΟΙΕΛΕ δύο σωματείων (Βύρωνας, Γαλάτεια Καζαντζάκη) που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ και τα καταστατικά τους δεν είναι σύμφωνα με το καταστατικό της Ομοσπονδίας, ορδές φωνασκούντων και ασχημονούντων μελών του ΠΑΜΕ επιδίωξαν να μετατρέψουν το χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου σε αρένα. Η επιδίωξή τους αυτή αποκρούστηκε όμως από τη συντριπτική πλειονότητα των συνέδρων.
Το ΠΑΜΕ γνωρίζει πολύ καλά ότι ενδεχόμενη εγγραφή των δύο σωματείων θα παραβίαζε το καταστατικό της Ομοσπονδίας. Το παραδέχτηκαν εξάλλου και ο Πρόεδρος του «Βύρωνα» στο συνέδριο («υπάρχει βέβαια κάποιο θέμα με το καταστατικό» είπε…), αλλά και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτικών Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη» στη συνεδρίαση του ΔΣ, όταν είπε ότι «θα πρέπει η ΟΙΕΛΕ να λυγίσει λίγο το καταστατικό της και να μας δεχθεί»). Ο μεν «Βύρωνας» εγγράφει ως μέλη του και μη εκπαιδευτικούς (παραβίαση του άρθρου 4 του καταστατικού), αλλά και επικαλύπτει άλλα σωματεία –μέλη της ΟΙΕΛΕ παραβιάζοντας το άρθρο 3 του καταστατικού που προβλέπει να μην υπάρχουν δύο ή περισσότερα σωματεία στον ίδιο γεωγραφικό χώρο που να απευθύνονται στους ίδιους εκπαιδευτικούς καθώς το ζητούμενο είναι η ενότητα των εκπαιδευτικών και όχι η διάσπαση και η κομματική περιχαράκωση που επιχειρεί το ΠΑΜΕ το οποίο κατασυκοφαντεί και διασπά τα σωματεία που δεν ελέγχει (π.χ. ΣΕΦΚ). Το σωματείο του Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη» παραβιάζει επίσης το άρθρο 3 του καταστατικού της ΟΙΕΛΕ καθώς επιμένει να επιχειρεί να εγγράφει ως μέλη του και εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων, επικαλύπτοντας με το καταστατικό του το προϋπάρχον ιστορικό σωματείο του ΣΙΕΛ Ηρακλείου. Να τονιστεί ότι ο ΣΙΕΛ Ηρακλείου, επιδεικνύοντας πνεύμα συναδελφικής αλληλεγγύης, τροποποίησε το καταστατικό του ώστε να εγγράφει μόνο εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων αφήνοντας όλον τον υπόλοιπο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης του νομού (φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, ιδιωτικά ΙΕΚ κ.λπ.) ως χώρο δράσης του νέου σωματείου. Μια απλή τροποποίηση του καταστατικού του «Γαλάτεια Καζαντζάκη» θα αρκούσε για την εγγραφή του στην ΟΙΕΛΕ όπως ξεκαθάρισε προφορικά και εγγράφως η Ομοσπονδία. Όμως, το ελεγχόμενο από το ΠΑΜΕ σωματείο αρνήθηκε πεισματικά αποκαλύπτοντας έτσι ότι επιθυμία του είναι η καθυπόταξη του χώρου και όχι η συνεργασία και ο σεβασμός της αντίθετης άποψης.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ στο συνέδριο, η Ομοσπονδία είναι έτοιμη να ξεκινήσει διάλογο με τα δύο σωματεία ώστε εκείνα να τροποποιήσουν ανάλογα το καταστατικό τους και να εγγραφούν νόμιμα στη δύναμη της ΟΙΕΛΕ.
Όμως, όπως φαίνεται, δεν είναι αυτή η επιδίωξη του ΠΑΜΕ. Έχοντας στραπατσαριστεί από τα αποτελέσματα των εκλογών στα ιδιωτικά σχολεία (30 ψήφους σε 1000 ψηφίσαντες στην Αθήνα, 9 ψήφους σε 400 ψηφίσαντες στις προηγούμενες εκλογές στη Θεσσαλονίκη) επιχειρούν να αλλάξουν το χαρακτήρα της Ομοσπονδίας από ομοιοεπαγγελματική σε κλαδική με σωματεία που θα εγγράφουν ως μέλη τους και μη εκπαιδευτικούς (οδηγούς, συνοδούς, διοικητικούς κ.λπ.).Μάλιστα αυτή τους την απέλπιδα προσπάθεια αλλαγής του χαρακτήρα της Ομοσπονδίας καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους την αποκαλούν προσπάθεια «ενοποίησης των εργαζομένων»! Ακούγεται οξύμωρο όμως αυτό καθώς, προκειμένου να πάρει τη σημερινή του μορφή ο «Βύρωνας», το ΠΑΜΕ δεν δίστασε να διασπάσει τον ΣΕΦΚ (καθηγητές φορντιστηρίων) αποσύροντας τις δυνάμεις του από αυτόν και εντάσστοντάς τες στο «Βύρωνα», αφού πρώτα βέβαια φρόντισε να κατασυκοφαντήσει αγωνιζόμενους συνδικαλιστές αποκαλώντας τους «εργοδοτικούς» και «βαρίδια της εργατικής τάξης». Ο ΣΕΦΚ είχε τότε, δίκαια, αντιδράσει εκδίδοντας μια σκληρή ανακοίνωση (τμήμα της οποίας διαβάστηκε από τον εκπρόσωπο της πλειοψηφίας στο συνέδριο) στην οποία κατήγγειλε το ΠΑΜΕ ως διασπαστές, συκοφάντες, παράταξη που προτάσσει το κομματικό από το ταξικό συμφέρον και διαλύει το εργατικό κίνημα.
Το ΠΑΜΕ δε δίστασε να αποκαλέσει «εργοδοτική» και την ηγεσία της ΟΙΕΛΕ όταν είναι σε όλους γνωστό ότι και η ηγεσία της Ομοσπονδίας, αλλά και πολλά μέλη της παράταξης της «Ενότητας» σέρνονται συνεχώς στα δικαστήρια από τους εργοδότες και δίνουν μάχη στα σχολεία τους προκειμένου να υπερασπιστούν εργασιακά δικαιώματα, αλλά και συναδέλφους, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, που στοχοποιούνται από την εργοδοσία.
Όμως, τα αποτελέσματα του Συνεδρίου της ΟΙΕΛΕ, αποτέλεσαν έναν ακόμη θρίαμβο του ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού, του δρόμου που εδώ και πολλά χρόνια έχει χαράξει η «Ενότητα», η παράταξη της πλειοψηφίας. Η επιλογή της διάσπασης, της συκοφαντίας, της κομματικής περιχαράκωσης και των τραμπουκισμών απορρίφθηκε από τη συντριπτική πλειονότητα του κλάδου, για μία ακόμη φορά.
Διαβάστε εδώ την υβριστική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ