ΑρχικήΕιδήσειςΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ TAΣΟΥ ΑΒΡΑΝΤΙΝΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ...

ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ TAΣΟΥ ΑΒΡΑΝΤΙΝΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΩΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ – ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ «ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ» ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

- Advertisement -spot_img

ΑΒΡΑΝΤΙΝΗΣ
Με έκπληξη και οργή γίναμε γνώστες εντελώς απρόκλητων, πρωτοφανών και υβριστικών για την Ομοσπονδία και τους εκπροσώπους της αναρτήσεων σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης από τον Αντιπρόεδρο της Δράσης, δικηγόρο Τάσο Αβραντίνη. Στις αναρτήσεις αυτές καλούνται οι γονείς να «πετάξουν έξω από τα σχολεία» τους εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ (αναρωτιόμαστε για τη μέθοδο, μέσω βιαιοπραγίας ή μέσω αυθαίρετων απολύσεων;). Επιπλέον , αποκαλούνται οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ως «ΟΙΕΛΕΔΕΣ Γκαουλάιτερ».
Για ποιο λόγο η ΟΙΕΛΕ έχει επισύρει τη μήνι του κ. Αβραντίνη; Η Ομοσπονδία μας διαχρονικά μέσω τεκμηριωμένων θέσεων έχει αντιπαρατεθεί στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο Φρήντμαν της πλήρους υπαγωγής της εκπαίδευσης σε όρους αγοράς και της διάλυσης του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος μέσω στρατηγικών, όπως τα vouchers, θέσεις που προτείνει ο εν λόγω συχνά με δημόσιες τοποθετήσεις του (κάποιες εκ των οποίων φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου των σχολαρχών). Φυσικά, οι τοποθετήσεις αυτές διανθίζονται με όλα τα κλασικά επιχειρήματα περί σταλινισμού, στέρησης εκπαιδευτικής …ελευθερίας κλπ όσων επιδιώκουν να μην υπάρχει ίχνος ελέγχου στην ιδιωτική εκπαίδευση, ώστε κάποιοι να συνεχίζουν ασύδοτοι το πάρτι μαύρης εργασίας, φοροδιαφυγής, παραχάραξης ωρολόγιων προγραμμάτων, νόθευσης βαθμολογιών και έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών.
Επιπλέον, ο εν λόγω στέλνει τα παιδιά του σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Ανατολικής Αττικής με τον ιδιοκτήτη του οποίου διατηρεί φιλικές σχέσεις. Προ ολίγων μηνών έλεγχος των εποπτικών αρχών της πολιτείας αποκάλυψε σωρεία παρανομιών στο εν λόγω σχολείο (μαύρη εργασία, εκπαιδευτικοί χωρίς τυπικά προσόντα και χωρίς διοριστήρια, εκπαιδευτικοί που δηλώνονταν ως διοικητικό προσωπικό κ.λπ.). Οι ύβρεις εναντίον της ΟΙΕΛΕ ξεκίνησαν συμπτωματικά (;) μετά τα αποτελέσματα του ελέγχου (μία από τις αναρτήσεις έχουν γίνει στον «τοίχο» του σχολάρχη). Όμως ο κ. Αβραντίνης περιλαμβάνει στις αναρτήσεις του ένα ακόμη σημαντικό ψεύδος. Αναπαράγοντας την επαναλαμβανόμενη και καταγέλαστη προπαγάνδα του Συνδέσμου των σχολαρχών, ισχυρίζεται ότι η Ομοσπονδία μας έχει «ως διακηρυγμένο στόχο της την κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης».
Έχουμε επανειλημμένως δημόσια εκφράσει την άποψή μας ότι είναι καλοδεχούμενη η πολιτική κριτική και ευπρόσδεκτος ο δημόσιος διάλογος με επιχειρήματα. Η εξαπόλυση όμως ύβρεων χωρίς μάλιστα καμιά πρόκληση και η κλήση πολιτών σε επιθετικές ενέργειες δεν αποτελούν πολιτική αντιπαράθεση, αλλά προϊόντα μιας ακραίας, φονταμενταλιστικής λογικής.
Η Ομοσπονδία μας απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον εν λόγω καλώντας τον να αποσύρει τους υβριστικούς και ψευδείς χαρακτηρισμούς του, να ανασκευάσει τα λεγόμενά του και να αποδείξει τεκμηριωμένα, με έγγραφα της ΟΙΕΛΕ, ότι η ομοσπονδία έχει ως διακηρυγμένο στόχο την κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Τον κάλεσε, δε, να αναλάβει την ευθύνη των λεγόμενών του, καθώς η εμπρηστική του γραφή και η έμμεση πρόσκληση σε πολίτες για βιαιοπραγία εναντίον εκπαιδευτικών είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.
Δείτε δύο (εδώ,εδώ) από τις αναρτήσεις του.
Δείτε εδώτην επιστολή της ΟΙΕΛΕ.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img