ΑρχικήΑνακοινώσειςΆδικο και ενδεχομένως διαβλητό το σύστημα διορισμών των αναπληρωτών - Επιστολή...

Άδικο και ενδεχομένως διαβλητό το σύστημα διορισμών των αναπληρωτών – Επιστολή της ΟΙΕΛΕ στον Υπουργό Παιδείας

- Advertisement -spot_img

Οργισμένοι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές και απολυμένοι ιδιωτικοί συνάδελφοί μας, επικοινώνησαν με την ΟΙΕΛΕ ενημερώνοντας ότι ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, κυρίως της περιφέρειας, αποκρύπτουν υπαρκτά οργανικά κενά σε σχολεία αστικών περιοχών και εμφανίζουν κενά κυρίως σε χωριά και δυσπρόσιτες περιοχές. Σύμφωνα με όσα μας καταγγέλλονται, αυτό γίνεται για δύο λόγους:

Α. Για να δοθούν προνομιούχες θέσεις σε «κολλητούς» και

Β. Για να καλυφθούν πρώτα τα κενά σε πιο δύσκολες περιοχές

 

Ακόμη και αν ισχύει μόνο το Β, δηλαδή οι προθέσεις να είναι καλές εκ μέρους των Διευθύνσεων, το σύστημα αυτό είναι εξαιρετικά άδικο για χιλιάδες αναπληρωτές και απολυμένους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που έχουν υψηλή μοριοδότηση. Οι έμπειροι και ταλαιπωρημένοι αυτοί συνάδελφοι θα κληθούν και πάλι να βγάλουν «το φίδι από τη τρύπα», ενώ κάποιοι εκλεκτοί θα τοποθετούν σε σχολεία της αρεσκείας τους.

Η ΟΙΕΛΕ ενώνει τη φωνή της με την ΔΟΕ που ζητά εδώ και χρόνια απόλυτη διαφάνεια στην διαδικασία και δημοσιοποίηση όλων των κενών των Διευθύνσεων από την Α’ φάση προσλήψεων. Θα αποσταλεί, επίσης, σχετική επιστολή στον Υπουργό Παιδείας.

Παρακαλούμε τους συναδέλφους που έχουν  γνώση τέτοιων φαινομένων αδιαφάνειας, να επικοινωνούν με την Ομοσπονδία μας.

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img