ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/10 Η ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΖΗΤΗΜΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ...

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/10 Η ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΖΗΤΗΜΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

- Advertisement -spot_img

Αύριο, Παρασκευή, 18/10, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των εκπροσώπων ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ για το φλέγον ζήτημα της νομιμοποίησης των φροντιστηρίων δημοτικού που προωθεί ανοιχτά η ΟΕΦΕ (η Ομοσπονδία των ιδιοκτητών φροντιστηρίων). Θα συζητηθεί ο τρόπος αντίδρασης ενάντια στην οργανωμένη προσπάθεια των φροντιστηριαρχών που το τελευταίο διάστημα πιέζουν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τον ΕΟΠΠΕΠ, ώστε να καταργηθεί το άρθρο 56 του Ν. 682/77, σύμφωνα με το οποίο δεν επιτρέπεται η λειτουργία φροντιστηριακών δομών για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, τυχόν νομιμοποίηση των παράνομων αυτών μέχρι σήμερα δομών  θα έχει δραματικές συνέπειες τόσο για το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς χτυπά το θεσμό του ολοήμερου σχολείου όσο και για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών που θα υποχρεωθούν σε εγκλεισμό σε περιβάλλον τάξης ακόμη και για 12 ώρες την ημέρα. Ήδη είναι ανυπολόγιστος ο κίνδυνος με τη λειτουργία των παράνομων Κέντρων Μελέτης όπου χιλιάδες μικροί μαθητές και εργαζόμενοι βρίσκονται σε χώρους εντελώς ανέλεγκτους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οργανώνονται μεταφορές παιδιών (και μάλιστα από δημόσια σχολεία!)

Η αυριανή συνάντηση ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ αποτελεί συνέχεια των ενεργειών των δύο Ομοσπονδιών ενάντια στον αυξανόμενο κίνδυνο εμπορευματοποίησης του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης. Δίνουμε από κοινού τη μάχη να μην πέσουν τα παιδιά θύματα της ασυδοσίας και της προσπάθειας ορισμένων επιχειρηματικών κύκλων για μετατροπή του χώρου της Παιδείας σε ένα απέραντο σούπερ μάρκετ.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img