ΑρχικήΑνακοινώσειςΑγωνία για χιλιάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και μέλη του υποστηρικτικού προσωπικού ιδιωτικών μονάδων...

Αγωνία για χιλιάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και μέλη του υποστηρικτικού προσωπικού ιδιωτικών μονάδων εκπαίδευσης που, μέχρι στιγμής, δεν δικαιούνται δωρεάν self tests – Νέα παρέμβαση της ΟΙΕΛΕ στο Υπουργείο Παιδείας

- Advertisement -spot_img

Την έντονη αγωνία και ανησυχία τους εκφράζουν στην ΟΙΕΛΕ ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί σε Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ιδιωτικά ΙΕΚ και στις προαιρετικές απογευματινές δράσεις των ιδιωτικών σχολείων αλλά και λοιποί εργαζόμενοι (γραμματείς, οδηγοί, συνοδοί) στις μονάδες αυτές που μέχρι στιγμής δεν έχουν περιληφθεί στην κυβερνητική ρύθμιση για τα δωρεάν εβδομαδιαία self tests.

Ήδη τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα τη λειτουργία τους, ενώ οι υπόλοιπες μονάδες ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα. Αν στους εκπαιδευτικούς που προαναφέρθηκαν προσθέσουμε τους εκπαιδευτικούς στα εκτός ρύθμισης Κέντρα Μελέτης, στα ΚΔΒΜ κ.λπ., υπολογίζουμε ότι πάνω από 80.000 διδάσκοντες και χιλιάδες ακόμη εργαζόμενοι που υποστηρίζουν τις μονάδες προσέρχονται στο χώρο εργασίας τους χωρίς τη δυνατότητα δωρεάν διαγνωστικού ελέγχου. Τούτο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, διότι στις ιδιωτικές αυτές μονάδες φοιτούν εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και σπουδαστές και ο κίνδυνος διασποράς του ιού στην κοινότητα είναι πάρα πολύ μεγάλος.

Η ΟΙΕΛΕ είχε στείλει σχετική επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, ωστόσο, επειδή δεν έχει υπάρξει ακόμη απάντηση και καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από την επανέναρξη λειτουργίας πολλών δομών εκπαίδευσης, αποστείλαμε επείγουσα επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, καλώντας τον να παρέμβει άμεσα για να λυθεί ένα ζήτημα που θεωρούμε πως αποτελεί, λόγω του αριθμού των εμπλεκόμενων, μείζον θέμα δημόσιας υγείας.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img