ΑρχικήΑνακοινώσειςΑγριότητες: Ιδιοκτήτες παραβατικών ιδιωτικών νηπιαγωγείων απειλούν με διώξεις εκπαιδευτικούς, προκειμένου να ανακαλέσουν...

Αγριότητες: Ιδιοκτήτες παραβατικών ιδιωτικών νηπιαγωγείων απειλούν με διώξεις εκπαιδευτικούς, προκειμένου να ανακαλέσουν τις καταγγελίες τους! Νομικές ενέργειες ετοιμάζει η ΟΙΕΛΕ

- Advertisement -spot_img

Αγριότητες από ιδιοκτήτες παραβατικών ιδιωτικών νηπιαγωγείων. Συνάδελφοί μας που υποχρεώνονταν να εργάζονται 10-12 ώρες την ημέρα, Σαββατοκύριακα, απογεύματα, διακοπές Χριστουγέννων/Πάσχα/καλοκαιριού, να κάνουν συνοδείες σχολικών λεωφορείων, να κρατάνε βρεφικές τάξεις, να καθαρίζουν, να μαγειρεύουν κ.λπ., φυσικά χωρίς να αμείβονται, βρίσκονται αντιμέτωποι με απειλές, είτε προφορικές είτε έγγραφες, για διώξεις, ώστε να υποχρεωθούν να ανακαλέσουν τις καταγγελίες αυτές! Οι εργοδότες αυτοί ποντάρουν στο φόβο, αλλά και στη δεινή οικονομική θέση των περισσότερων εκπαιδευτικών που δεν έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν τους ιδιοκτήτες σε μια μακρόχρονη δικαστική μάχη.

Η τραγική κατάσταση στο χώρο των ιδιωτικών νηπιαγωγείων είναι γνωστή. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μαύρη τρύπα ανομίας (μαζί με τα Κέντρα Μελέτης) στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, όπου παραβιάζεται συστηματικά η εκπαιδευτική, η εργατική και η ασφαλιστική-φορολογική νομοθεσία. Μετά από πολυετείς προσπάθειες ενημέρωσης της ΟΙΕΛΕ, οι τρομοκρατημένοι συνάδελφοι άρχισαν σιγά-σιγά να σπάνε το κέλυφος του φόβου και να ενημερώνουν την Ομοσπονδία και τις αρμόδιες αρχές. Δεκάδες υποθέσεις που έφτασαν στην Επιθεώρηση Εργασίας και στα δικαστήρια κερδήθηκαν και οι συνάδελφοί μας έλαβαν πίσω δεδουλευμένα χιλιάδων ευρώ. Επειδή, όμως, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που «σηκώνουν κεφάλι» πολλαπλασιάζονται, ορισμένοι εκ των ιδιοκτητών ανέλαβαν δράση «εκφοβισμού». Επιχειρούν μέσω απειλών να ανακόψουν το κύμα καταγγελιών για βαρύτατες παρανομίες. Είναι κωμικοτραγικό οι παραβάτες των νόμων να απειλούν τα θύματα-εκπαιδευτικούς με δικαστικές διώξεις θυμίζοντας το ρητό «εκεί που μας χρωστούσαν, μας παίρνουν και το βόδι». Θα πρέπει, τέλος, να αναφέρουμε ότι την ασυδοσία των επιχειρηματιών του συγκεκριμένου χώρου εκθρέφει το παλαιολιθικό πειθαρχικό δίκαιο που χρήζει άμεσα αναθεώρησης και η, σε κάποιες περιπτώσεις, σκανδαλώδης επιείκεια που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες στα πειθαρχικά συμβούλια. Το θέμα αυτό θα αναδείξουμε τις επόμενες ημέρες.

Η ΟΙΕΛΕ προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες ότι, σε περίπτωση που λάβουμε γνώση απειλητικών ενεργειών εναντίον εκπαιδευτικών θα προχωρούμε σε νομικές ενέργειες με στόχο να προστατευθεί το δικαίωμα της καταγγελίας και της συνδικαλιστικής ελευθερίας. Θα  δίδονται δε τα στοιχεία των σχολείων και των ιδιοκτητών στη δημοσιότητα. Ταυτόχρονα θα ενημερώνονται οι αρμόδιες εποπτικές αρχές της πολιτείας. Τέλος, ζητούμε από το ΥΠΑΙΘΑ και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ισχυρότερη και συστηματικότερη εποπτεία στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Δυστυχώς, σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε αντιληφθεί ότι δημόσιοι λειτουργοί συνδράμουν, ιδίως με παραλείψεις τους, παραβατικούς ιδιοκτήτες και, με τη βοήθεια συναδέλφων, συλλέγουμε στοιχεία που θα αξιοποιηθούν το επόμενο διάστημα για τη δίωξή τους.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img