ΑρχικήΑνακοινώσειςΑγριότητες στο χώρο των Φροντιστηρίων και των Κέντρων ξένων Γλωσσών με «πλάτες»...

Αγριότητες στο χώρο των Φροντιστηρίων και των Κέντρων ξένων Γλωσσών με «πλάτες» του Υπουργείου Εργασίας: απολύουν παράνομα εκπαιδευτικούς πριν τη λήξη της σύμβασής τους με το πρόσχημα της …εποχικότητας!

- Advertisement -spot_img

Συνεχίζεται το όργιο παρανομιών στο χώρο των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Με αφορμή τον εσκεμμένο (;), σε εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, χαρακτηρισμό των μονάδων αυτών ως «εποχικών» (αν και δεν εφαρμόζεται – και δεν μπορεί να εφαρμοστεί – σ’ αυτές το νομοθετικό πλαίσιο περί εποχικότητας που αφορά το χώρο του τουρισμού), ιδιοκτήτες προχωρούν μαζικά σε παράνομες καταγγελίες σύμβασης εκπαιδευτικών  ορισμένου χρόνου πριν τη λήξη τους με πρόσχημα την «εποχικότητα».

Επαναλαμβάνουμε ότι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με βάση διευκρινίσεις του Υπουργείου Εργασίας σε ερώτημα της ΟΙΕΛΕ, παρατείνονται για όσο διάστημα διήρκεσε η αναστολή, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων που λήγουν με το κλείσιμο της μονάδας, ή όταν δεν παρέχονται οι υπηρεσίες για τις οποίες προσλήφθηκαν οι εκπαιδευτικοί. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν μπορεί να υπάρξει καταγγελία ορισμένου χρόνου σύμβασης πριν την αναγραφόμενη ημερομηνία, ή (αν η εκπαιδευτική μονάδα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες μέσα στο καλοκαίρι) μέχρι τη λήξη της παράτασης λόγω της αναστολής.

Η ΟΙΕΛΕ καλεί τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε Φροντιστήρια και σε Κ.Ξ.Γ. άμεσα να καταγγέλλουν στην ΟΙΕΛΕ τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Ταυτόχρονα προχωρά σε παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας για να υπάρξουν οι απαιτούμενες διευκρινίσεις, ώστε να σταματήσει η προσχηματική και ψευδής χρήση της «εποχικότητας» από τους εργοδότες και για να υπάρξει ο αναγκαίος και αυστηρός έλεγχος στους επιτήδειους παρανομούντες ιδιοκτήτες.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img