ΑρχικήΑνακοινώσειςΑίτημα της ΟΙΕΛΕ προς τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας: «Εκδώστε, με βάση...

Αίτημα της ΟΙΕΛΕ προς τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας: «Εκδώστε, με βάση τα συμφωνηθέντα, σαφή απάντηση ότι Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών δεν αποτελούν εποχικές επιχειρήσεις»

- Advertisement -spot_img

Στην πρόσφατη συνάντηση της ΟΙΕΛΕ με τη Γενική Γραμματέα Εργασίας κ. Στρατινάκη συζητήθηκε, μεταξύ πολλών άλλων, το κρίσιμο θέμα της εποχικότητας και συμφωνήθηκε ότι θα εκδοθεί σαφής απάντηση από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας πως Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών δεν αποτελούν εποχικές επιχειρήσεις. Η Ομοσπονδία κατέθεσε σήμερα το σχετικό αίτημα προς την Γενική Γραμματέα και στην αρμόδια Διεύθυνση Όρων Εργασίας, επισημαίνοντας ότι στην απάντηση του Υπουργείου Εργασίας θα πρέπει να διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

 

Α) ότι τα Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών και Κέντρα Μελέτης δεν αποτελούν εποχικές επιχειρήσεις

Β) ότι δεν αποτελούν σπουδαίο λόγο πρόωρης λήξης των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου η λήξη του σχολικού έτους ή οι σχολικές διακοπές.

Γ) ότι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω επιχειρήσεων πρέπει να σέβονται απαρέγκλιτα τους όρους των συμβάσεων ορισμένου χρόνου για όλη τη διάρκειά τους.

 

Η ΟΙΕΛΕ θα αναμένει άμεσα την σαφή απάντηση του Υπουργείου Εργασίας για το ζήτημα, ενώ εκκρεμεί η ενημέρωσή μας για την καταγγελία που υποβάλαμε για γνωστή αλυσίδα φροντιστηρίων (Διακρότημα) που ωμά παραβιάζει τη διδακτική ώρα – και διαφημίζει ακόμη και στα ΜΜΕ την παρανομία! – προβαίνοντας σε φοροδιαφυγή μεγάλης έκτασης. Τέλος, αναμένουμε την υλοποίηση δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κ. Στρατινάκη σε θέματα όπως η κάλυψη των ενσήμων για την επιδότηση ανεργίας, η αυστηροποίηση των ελέγχων του ΣΕΠΕ για ζητήματα αδήλωτης εργασίας κ.λπ.

 

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img