ΑρχικήΕιδήσειςΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΡΙΘΗΚΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ...

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΡΙΘΗΚΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ

- Advertisement -spot_img

Έκθεση-κόλαφο για την λειτουργία ιδιωτικού σχολείου της Αθήνας εξέδωσε ο ΕΟΠΠΕΠ. Διαπιστώθηκαν σοβαρότατες παρανομίες/παραλήψεις της ιδιοκτησίας, όπως το ότι το  σχολείο διαθέτει αυθαίρετους χώρους, δεν έχει προσκομίσει πιστοποιητικό πυρασφάλειας, εγκεκριμμένα σχέδια οικοδομικών αδειών και βεβαίωση κύριας χρήσης από μηχανικό. Επιπλέον διαπιστώθηκε από τον έλεγχο πως το σχολείο λειτουργεί σε συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγιεινή των μαθητών (ζητήματα φωτισμού και αερισμού αιθουσών, προσβασιμότητα σε χώρους, αριθμός τουαλετών, νόμιμα όρια εμβαδού τάξεων, εγκαταστάσεις για ΑΜΕΑ κ.λπ.)

Σήμερα, κλιμάκιο της ΟΙΕΛΕ μετέβη στο χώρο του σχολείου για ενημέρωση και τα μέλη του διαπίστωσαν έκπληκτοι καθ’ οδόν προς την (υποτιθέμενη) αίθουσα διδασκάλων ότι πράγματι η κατάσταση του εκπαιδευτηρίου είναι τραγική και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εργαζόμενων.

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας με την οποία ζητά την αυστηροποίηση και την εντατικοποίηση των ελέγχων στην ιδιωτική εκπαίδευση. Απέστειλε, επίσης, επιστολή προς το Σύνδεσμο των Ιδιοκτητών με την οποία ζητά απ’ αυτούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την τραγική κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε ορισμένα ιδιωτικά σχολεία.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img