ΑρχικήΑνακοινώσειςΑκατανόητη η απόφαση της διοίκησης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας να απαγορεύσει στους Προέδρους...

Ακατανόητη η απόφαση της διοίκησης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας να απαγορεύσει στους Προέδρους της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ ενημερωτική επίσκεψη στο Αρσάκειο Θεσσαλονίκης

- Advertisement -spot_img

Με λύπη και έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως η διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας απαγόρευσε (!) στους Προέδρους της ΟΙΕΛΕ Γ. Χριστόπουλο και ΣΙΕΛΒΕ Δ. Σελέκο να επισκεφτούν την Δευτέρα 10/2 το Αρσάκειο Θεσσαλονίκης για να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς. Υπενθυμίζουμε ότι η ενημερωτική επίσκεψη εκπροσώπων των εργαζόμενων στο χώρο εργασίας προβλέπεται ρητά από τη νομοθεσία.

Η απόφαση της διοίκησης της Φ.Ε. είναι ακατανόητη. Τα Αρσάκεια Σχολεία με την ιστορικότητα και την προσφορά τους στην ελληνική εκπαίδευση δεν θα έπρεπε να επιδεικνύουν τέτοια φοβικότητα απέναντι στους εκλεγμένους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, οι οποίοι ήθελαν απλώς να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για την επέλαση των funds στην ιδιωτική εκπαίδευση, για τα φαινόμενα ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης (βλέπε ΙΒ στα Πρότυπα, Ωνάσεια Σχολεία) και για νομοθετικές εξελίξεις στον κλάδο μας.

Θα μπορούσαμε να επιχειρήσουμε την είσοδο στο σχολείο ζητώντας την εφαρμογή του νόμου με τη συνδρομή των αρχών. Δεν θα το πράξουμε, διότι πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση είναι χώρος διαλόγου και συνεννόησης. Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια της διοίκησης των σχολείων να “προστατεύσει”
τους εκπαιδευτικούς από την ενημέρωση που δικαιούνται, πετυχαίνει το αντίθετο αποτέλεσμα. Τη συσπείρωση των συναδέλφων μας στην ΟΙΕΛΕ και στα σωματεία μας.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, θα βρίσκεται τη Δευτέρα το απόγευμα (18:00-21:00) στα γραφεία του ΣΙΕΛΒΕ (Λέοντος Σοφού 10) για να συναντηθεί και να ενημερώσει εκπαιδευτικούς των σχολείων της πόλης, τα οποία λόγω χρόνου δεν θα προλάβει να επισκεφθεί.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img