ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΚΡΑΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ...

ΑΚΡΑΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝOΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ SAINT JOSEPH

- Advertisement -spot_img

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια στα χρονικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης που θα μπορούσε ακόμη και να χαρακτηριστεί ως ωμή, πολιτική παρέμβαση προέβη η διοίκηση της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint Joseph. Μετά την απείθεια που επιδεικνύει το σχολείο, μη αντικαθιστώντας συνταξιούχο σε θέση Γυμνασιάρχη όπως προβλέπει η νομοθεσία και έχει επανειλημμένως ζητήσει η Διεύθυνση ΔΕ Β’ Αθήνας, σήμερα πληροφορούμαστε από συναδέλφους ότι μοιράζονται κείμενα στους γονείς με ακραία ψεύδη που έχουν ως σκοπό την παραληροφόρηση με προφανείς πολιτικές στοχεύσεις.

Η ακραία, διαστρεβλωτική προπαγάνδα εναντίον του νέου νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση προκύπτει από δύο σημερινές ανακοινώσεις που απευθύνονται στους γονείς. Η πρώτη ψευδέστατα αναφέρει ότι δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν τη φετινή χρονιά μαθήματα κολύμβησης (!) μετά από απαγόρευση (!!) του Υπουργείου Παιδείας. Στο ίδιο κείμενο, βέβαια, οι ανυποψίαστοι γονείς πληροφορούνται για τη συνεργασία του σχολείο με την Technokids, μια εταιρεία που θα παρέχει δραστηριότητες σχετικές με την πληροφορική και τη ρομποτική (αυτές, άραγε, γιατί δεν «απαγορεύονται» από το Υπουργείο;). Εν ολίγοις, το σχολείο, για λόγους ακραίας προπαγάνδας βαφτίζει τη δική του αποκλειστικά επιλογή να αντικαταστήσει την κολύμβηση με άλλες δραστηριότητες, ως δήθεν απαγόρευση του Υπουργείου. Ας μας απαντήσουν – αν έχουν το σθένος – οι υπεύθυνοι του σχολείου.

  • Βάσει ποιου νόμου και ποιας εγκυκλίου επεβλήθη η απαγόρευση στην κολύμβηση;
  • Αφού απαγορεύεται αυτή η δραστηριότητα, πώς επιτρέπονται κάποιες άλλες; Πώς ερμηνεύεται αυτό το παράδοξο;

 

Η δεύτερη ανακοίνωση αναφέρει ότι το «εμπλουτισμένο» πρόγραμμα του σχολείου για τα Γαλλικά και τα Αγγλικά δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί λόγω προβλημάτων εφαρμογής του ωρολόγιου προγράμματος και «ασαφών και αδιευκρίνιστων νομοθετικών διατάξεων». Βεβαίως, όλα αυτά – όπως οι συνάδελφοι γνωρίζουν – αποτελούν μυθεύματα. Ο νέος νόμος είναι σαφής. Όλες οι δραστηριότητες είναι ελεύθερες με μόνη υποχρέωση των σχολείων να τις δηλώνουν στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και ταυτόχρονα να δηλώνουν τους εκπαιδευτικούς και τον αριθμό τμημάτων και μαθητών. Όμως είναι φανερό πως ορισμένα σχολεία δεν επιθυμούν την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας και της φοροδιαφυγής, την αποκατάσταση της νομιμότητας στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Και είναι κρίμα που ένα σχολείο με 160 χρόνια ιστορίας αποφάσισε να ακολουθήσει τον ΣΙΕΙΕ σε αντικυβερνητική υστερία και σε διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μάλιστα με την εμπλοκή γονέων για να εξυπηρετηθούν μικροκομματικές στοχεύσεις.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img