ΑρχικήΑνακοινώσειςΑξιέπαινη πρωτοβουλία των Εκπ. Μαλλιάρα - Δωρεά για την ανανέωση του εξοπλισμού...

Αξιέπαινη πρωτοβουλία των Εκπ. Μαλλιάρα – Δωρεά για την ανανέωση του εξοπλισμού της ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ

- Advertisement -spot_img

Μια ακόμη αξιέπαινη κοινωνική πρωτοβουλία των Εκπαιδευτηρίων Μαλλιάρα.

Τα περίπου 8.000 ευρώ που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία εκπαιδευτικών, διοίκησης, μαθητών και γονέων, δόθηκαν εξ ολοκλήρου στο Σωματείο «Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος» με σκοπό την ανακαίνιση του ιατρικού εξοπλισμού της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Πρόσφατα ο εξοπλισμός παραδόθηκε στο Νοσοκομείο Ηρακλείου και περιλαμβάνει 5 ηλεκτρονικούς υπολογιστές “All in One”, οι οποίοι διευκολύνουν την απρόσκοπτη παρακολούθηση των μικρών ασθενών από τον νοσηλευτή και τον εφημερεύοντα ιατρό και αυξάνουν τον παραγωγικό χρόνο κλινικής ενασχόλησης. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ αντιμετωπίζονται περισσότερα από 230 παιδιατρικά περιστατικά το χρόνο.

Το Νοσοκομείο είχε εκφράσει με τη μορφή αιτήματος την αγωνία του για την ομαλή και σύγχρονη λειτουργία της ΜΕΘ. Ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Η ΜΕΘ Παίδων ήδη από 8ετίας λειτουργεί αποκλειστικά τον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενή με μείωση του φυσικού αρχείου σε όγκο και οικονομία σε χαρτί >70%. Η έως σήμερα εργασία στο γραφείο σεμιναρίων των ιατρών για τη συμπλήρωση του ιατρικού φακέλου ή στον κεντρικό σταθμό νοσηλείας των νοσηλευτών, παρά τη χρήση ηλεκτρονικού φακέλου ασθενή, είναι χρονοβόρος, αποστασιοποιημένη από τον ασθενή με συνέπεια τον κίνδυνο μη καταγραφής πολύτιμων κλινικών δεδομένων, διάσπασης προσοχής, ενώ αυξάνει τον συγχρωτισμό του προσωπικού στα γραφεία και τον κίνδυνο νοσοκομειακών λοιμώξεων. Κατά συνέπεια, η ανάγκη προμήθειας ηλεκτρονικών υπολογιστών στις κονσόλες ασθενών για παρακλίνια χρήση και κάλυψη του κεντρικού νοσηλευτικού σταθμού είναι πλέον επείγουσα. Σημειώνεται πως ο τρόπος αυτός εφαρμόζεται σε όλες τις σύγχρονες ΜΕΘ παίδων του εξωτερικού».

Ένα μεγάλο μπράβο από εμάς στην κοινότητα των Εκπαιδευτηρίων για την πρωτοβουλία τους. Η αλληλεγγύη ενισχύει την κοινωνική συνοχή και θωρακίζει τα δημόσια αγαθά.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img