ΑρχικήΑνακοινώσειςΑναχωρούν σήμερα για Ελβετία οι 25 ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα...

Αναχωρούν σήμερα για Ελβετία οι 25 ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΟΙΕΛΕ-ΚΑΝΕΠ-CERN

- Advertisement -spot_img

Η μεγάλη μέρα έφτασε! Στις 14:40 με πτήση της Swiss Air, οι 25 ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΟΙΕΛΕ-ΚΑΝΕΠ-CERN πετάνε για Ελβετία! Επικεφαλής της αποστολής είναι ο Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και Καθηγητής Φυσικής Δρ Στράτος Γεωργουδής.

Από το πρωί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος κατέφθαναν οι συνάδελφοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Κόρινθο, Λάρισα, Κυκλάδες, Θεσσαλονίκη… Εκεί βρέθηκε για να τους συναντήσει και να τους “ξεπροβοδίσει” εκ μέρους του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ ο Πρόεδρος Γιώργος Χριστόπουλος.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε παλιότερη ανάρτηση, είναι πολύ σημαντικό ότι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα  εκπροσωπούν μια ευρεία γκάμα ειδικοτήτων τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό δείχνει ότι το ενδιαφέρον για την κατάρτιση και την επιμόρφωση δεν έχει “σύνορα”. Κάποια στιγμή η διαθεματικότητα και το “πάντρεμα” των διδακτικών αντικειμένων στο πλαίσιο της σύγχρονης παιδαγωγικής θα πρέπει να γίνει πραγματικότητα και στο δικό μας, απαρχαιωμένο και συντηρητικό, εκπαιδευτικό σύστημα.

Η σημερινή ημέρα είναι μέρα χαράς και υπερηφάνειας για όλους μας. Είναι σημαντικό για το συνδικαλισμό του μέλλοντος, τα σωματεία και οι Ομοαπονδίες να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες που αφορούν, όχι μόνο στην υλοποίηση ενός διεκδικητικού πλαισίου, αλλά και στην επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζόμενων μέσω προγραμμάτων επιμόρφωσης. Εϊναι γνωστό, άλλωστε, ότι η μεγαλύτερη δύναμη είναι η γνώση. Θα προσπαθήσουμε στο μέλλον να ακολουθήσουν πολλές ανάλογες επιμορφωτικές δράσεις, μικρές και μεγάλες, με στόχο τον εμπλουτισμό του επαγγελματικού προφίλ του ιδιωτικού εκπσιδευτικού.

Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στις συναδέλφισσες και στους συναδέλφους που συμμετέχουν και, φυσικά, στο ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, χωρίς τη γενναία στήριξή του οποίου η πραγματοποίηση του προγράμματος δεν θα ήταν εφικτή. Θέλουμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε θερμά τα σχολεία που ενίσχυσαν σημαντικά το πρόγραμμα, αποδεικνύοντας ότι τέτοιες συνεργασίες είναι εφικτές με γνώμονα την ενίσχυση της ποιότητας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που παρέχονται προς όφελος των παιδιών  μας. Στα εκπαιδευτήρια αυτά μάθαμε σήμερα με ιδιαίτερη χαρά ότι προστίθεται (ως το 14ο ιδιωτικό σχολείο που ενισχύει την προσπάθειά μας) ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά σχολεία της ελληνικής περιφέρειας, τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου στη Λάρισα. Η λίστα των ιδιωτικών σχολείων που στηρίζουν το πρόγραμμα ΟΙΕΛΕ-ΚΑΝΕΠ-CERN είναι:

Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης,

Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – Pierce,

Εκπαιδευτήριο «Απόστολος Παύλος» – Ισθμός Κορίνθου,

Εκπαιδευτήρια “ΔΕΛΑΣΑΛ” Σύρου,

Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη,

Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου,

Εκπαιδευτήρια “Ο Πλάτων”,

Ελληνοαγγλική Αγωγή,

Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί Θεσσαλονίκης

Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Jeanne D’ Arc,

Ιόνιος Σχολή,

Λεόντειος Σχολή Αθηνών,

Τ.Ε.Ε.Ν.Σ. Χίου («Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών»),

Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια Σχολεία)

Θυμίζουμε ότι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα πρέπει, επιστρέφοντας στα σχολεία τους, να κάνουν ένα μικρό project σχετικά με την επιμόρφωση που θα λάβουν στο CERN. Τα projects αυτά θα παρουσιαστούν στην ιστοσελίδα της ΟΙΕΛΕ.

Travelogue!

Στην ιστοσελίδα της ΟΙΕΛΕ θα δημοσιεύονται καθημερινά βίντεο και φωτογραφίες από τις δραστηριότητες των συναδέλφων στο πρόγραμμα. Σήμερα οι συμμετέχοντες, αμέσως μετά την άφιξή τους στη Ζυρίχη, θα αναχωρήσουν με πούλμαν για την πρωτεύουσα της Ελβετίας Βέρνη. Εκεί θα περιηγηθούν στα σημαντικότερα αξιοθέατα, όπως το Κοινοβούλιο, τον Πύργο του Κλούβιου,
την Εκκλησία του Αγ. Πνεύματος, τον Πύργο του Ρολογιού, το σπίτι του Α. Αϊνστάιν. Το βράδυ θα καταλύσουν στο ξενοδοχείο-βάση της αποστολής στη Λωζάνη.

Αύριο η ημέρα είναι αφιερωμένη κατά κύριο λόγο στο CERN. Τα μέλη της αποστολής θα ξεναγηθούν σε διάφορα εργαστήρια, θα κάνουν ένα σεμινάριο γνωριμίας με το CERN και θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον διακεκριμένο Ερευνητή του Κέντρου Δρα Μιχάλη Κορατζίνο.

Τα υπόλοιπα, στο καθημερινό μας ημερολόγιο!

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img