ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΟΥ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΟ ΦΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

- Advertisement -spot_img

Στη χθεσινή συνέντευξη    (δείτε το απόσπασμα από το 53:25 μέχρι το 54:27) που παρέθεσε ο Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στο ζήτημα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση:

 

«Η αντιπολίτευση δεν κατέθεσε ούτε μία πρόταση, έβγαινε στα παράθυρα και κινητοποιούσε τους εκπαιδευτικούς στα ιδιωτικά σχολεία» είπε ο Πρωθυπουργός.

Είμαστε υποχρεωμένοι να αντικρούσουμε τη συγκεκριμένη αναφορά. Ο κλάδος μας, αλλά και η ελληνική κοινωνία γνωρίζουν ότι από την πρώτη κιόλας ημέρα που διέρρευσε στον τύπο το μέτρο, πολύ πριν «κινητοποιηθούν» τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η ΟΙΕΛΕ είχε απευθυνθεί με επιστολές της προς τους αρμόδιους Υπουργούς, προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις και την αναποτελεσματικότητά του. Μάλιστα δημοσιοποίησε έρευνα του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ που αποδείκνυε με αριθμούς του λόγου το αληθές. Και ήταν η ΟΙΕΛΕ αυτή που με ανακοίνωσή της στηλίτευε τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που, αν και θορυβούσαν για το μέτρο, τελικά το ψήφισαν στη Βουλή χωρίς να καταθέσουν ούτε μια αντιπρόταση, ούτε μια τροπολογία. Είχε καταδικάσει, επίσης, τη στάση συγκεκριμένων καθεστωτικών ΜΜΕ που, την περίοδο που απορρυθμιζόταν νομοθετικά ο χώρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων σιωπούσαν, ενώ ξαφνικά τον θυμήθηκαν λίγο πριν από τις εκλογές για φθηνή, λαϊκίστικη εκμετάλλευση.

Η πολιτική στάση της Ομοσπονδίας μας δεν καθορίζεται από τις αποφάσεις, ή τις θέσεις κανενός πολιτικού κόμματος. Είναι προϊόν διαβούλευσης με τους συναδέλφους μας έξω και μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Κι αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζει στην ΟΙΕΛΕ όχι μόνο ο κλάδος αλλά και η κοινωνία.

 

Εν κατακλείδι, η αντίδραση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν άμεση, δημόσια, απολύτως διαφανής και τεκμηριωμένη με επιχειρήματα συναφή με αυτά που αποδέχτηκε ο Πρωθυπουργός και που οδήγησαν στην απόσυρση του μέτρου. Επομένως, η χθεσινή αναφορά του Πρωθυπουργού στην επιρροή που άσκησε η αντιπολίτευση στη στάση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών αδικεί τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες της ΟΙΕΛΕ και των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

 

Θεωρούμε τη συμβολή μας θετική στην απόσυρση της ρύθμισης και θεωρούμε ότι αυτό το έχουν αναγνωρίσει οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και οι Έλληνες πολίτες.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img