ΑρχικήΑνακοινώσειςΑνακοινοποιήθηκε εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας που προκάλεσε αχρείαστη αναστάτωση σε δημόσιους και...

Ανακοινοποιήθηκε εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας που προκάλεσε αχρείαστη αναστάτωση σε δημόσιους και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, δεν τίθεται (επί του παρόντος) ζήτημα αύξησης του ωραρίου τους

- Advertisement -spot_img

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας υποχρεώθηκε να ανακοινοποιήσει εγκύκλιο που εξέδωσε νωρίτερα η Δ/νση Υπηρεσιακής Κατάστασης και Εξέλιξης εκπ/κου προσ/κου Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης. Στην εγκύκλιο αυτή γινόταν λόγος για υποχρέωση όλων των εκπαιδευτικών που έχουν 12ετή και άνω υπηρεσία σε ωράριο 20 ωρών (για τους πλήρους ωραρίου), γεγονός που προκάλεσε τεράστια αναστάτωση, καθώς ερμηνεύτηκε από μεγάλο αριθμό συναδέλφων, αλλά και από αναλύσεις που δημοσιεύτηκαν στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ ως έμμεση εντολή αύξησης κατά δύο ώρες του ωραρίου μετά τα 20 έτη υπηρεσίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε λίγες μόνο ώρες τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα που δέχτηκαν στελέχη της ΟΙΕΛΕ ήταν δεκάδες.

Η εύλογη ανησυχία των εκπαιδευτικών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υποχρέωσαν το Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ σε εντολή ανακοινοποίησης της εγκυκλίου που υπεγράφη από την Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης του ΥΠΑΙΘ. Στην ανακοινοποιημένη εγκύκλιο προστέθηκε το ακόλουθο τμήμα:

β. Η διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 48 του ν. 2413/1996 (Α΄ 124) διατηρείται σε ισχύ». 

Η παρ. 3 του άρθρου 48 του ν. 2413/1996 (Α΄ 124) ορίζει ότι «3. Οι προβλεπόμενες από το άρθρο 14 παρ. 13 του ν. 1566/85 (ΦΕΚ-167 Α’), ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας και διεξαγωγής πρακτικών ασκήσεων για το εκπαιδευτικό προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μειώνονται για όσους έχουν ή συμπληρώνουν εικοσαετή υπηρεσία κατά μία εβδομαδιαίως από 1.9.96 και κατά μία ακόμα από 20.1.97.» 

Ως εκ τούτου, εξακολουθεί να ισχύει η μείωση διδακτικού ωραρίου κατά δύο (2) ώρες των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν ή συμπληρώνουν εικοσαετή υπηρεσία.

Επομένως, δεν τίθεται (επί του παρόντος τουλάχιστον…) ζήτημα αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img