ΑρχικήΑνακοινώσειςΑνεπαρκείς και ανάλγητοι: Νέα παρέμβαση της ΟΙΕΛΕ για την απαράδεκτη αδράνεια του...

Ανεπαρκείς και ανάλγητοι: Νέα παρέμβαση της ΟΙΕΛΕ για την απαράδεκτη αδράνεια του Υπουργείου Εργασίας που δεν εκδίδει ρύθμιση για τους πολλαπλούς εργοδότες βυθίζοντας χιλιάδες συναδέλφους στην απόγνωση

- Advertisement -spot_img

Η εγκληματική ανεπάρκεια και αναλγησία του Υπουργείου Εργασίας απέναντι σε χιλιάδες εργαζόμενους με πολλαπλούς εργοδότες (πολλοί εκ των οποίων είναι συνάδελφοί μας οι οποίοι δουλεύουν κυρίως σε Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών) έχει δημιουργήσει μείζον κοινωνικό ζήτημα. Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που έχουν μείνει με ελάχιστες «ενεργές» ώρες, ζουν σε κάποιες περιπτώσεις με λιγότερα από 50 ευρώ το μήνα.

Στο προηγούμενο lockdown και μετά από συνεχείς πιέσεις μας εκδόθηκε ΚΥΑ σύμφωνα με την οποία εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται σε πάνω από έναν εργοδότη, μπορούσαν να λάβουν το επίδομα αναστολής, εάν οι «ενεργές» ώρες τους δεν ξεπερνούσαν το 50% του συνόλου των εβδομαδιαίων ωρών τους. Μέχρι σήμερα όμως, και παρά τις συνεχείς επιστολές και ερωτήσεις μας στο Υπουργείο Εργασίας, δεν υπάρχει καμιά απάντηση.

Μπροστά στον κίνδυνο να περάσουν οι συνάδελφοί μας την περίοδο των εορτών σε συνθήκες εξαθλίωσης, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση, η οποία κοινοποιήθηκε στις καθ’ ύλην αρμόδιες κ.κ. Στρατινάκη (Γενική Γραμματέας Εργασίας) και Τσιώλη (Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Ρυθμίσεων του Υπουργείου Εργασίας):

Κύριε Υπουργέ,

Παρά τις συνεχείς ερωτήσεις και υπομνήσεις μας, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας αρνούνται να τοποθετηθούν ξεκάθαρα για το τι μέλλει γενέσθαι με το κρίσιμο ζήτημα των εργαζόμενων με πολλαπλούς εργοδότες. Χιλιάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία και αντιμετωπίζουν θέμα δραματικής συρρίκνωσης των ήδη ιδιαίτερα χαμηλών (σπάνια οι μηνιαίοι μισθοί του εξειδικευμένου, επιστημονικά καταρτισμένου αυτού προσωπικού ξεπερνούν τις 350 ευρώ το μήνα…) αποδοχών τους. Σήμερα, μεγάλος αριθμός αυτών είναι αναγκασμένοι να ζήσουν με εξευτελιστικά ποσά της τάξης των 40-60 ευρώ το μήνα, καθώς έχουν απομείνει με ελάχιστες «ενεργές» ώρες, συνήθως σε έναν από 2 ή 3 εργοδότες.

Στο προηγούμενο lockdownκαι μετά από τις πιέσεις μας εκδόθηκε η ΚΥΑ οικ. 16073/287/22-4-2020, όπως τροποποιήθηκε με την απόφαση 18657/370/15.5.2020, σύμφωνα με την οποία εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται σε πάνω από έναν εργοδότη, λάμβαναν επίδομα εφόσον οι ενεργές ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησής τους δεν ξεπερνούσαν το 50%. Στις μέχρι τώρα ρυθμίσεις που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Εργασίας, δεν γίνεται πουθενά λόγος για τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζόμενων που έχουν αφεθεί εντελώς αβοήθητοι.

Ζητούμε άμεσα την έκδοση σχετικής ρύθμισης, ανάλογης με αυτήν του Μαΐου, που θα ανακουφίσει ένα μεγάλο  τμήμα συναδέλφων μας, οι οποίοι ζουν σε απελπιστικές συνθήκες. Είναι αδιανόητο η διοικητική ανεπάρκεια, ή η αδιαφορία της ηγεσίας του Υπουργείου να καταδικάζει χιλιάδες ανθρώπους σε ανέχεια και μάλιστα λίγο πριν τις εορτές των Χριστουγέννων.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img