ΑρχικήΕιδήσειςΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΕ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟΥ...

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΕ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ – ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

- Advertisement -spot_img

Η ΟΙΕΛΕ, μετά από σοβαρότατες καταγγελίες πολιτών και της ΕΛΜΕ Κατερίνης, απέστειλε το καλοκαίρι του 2015 έγγραφα προς τις Διευθύνσεις ΠΕ και ΔΕ Εκπαίδευσης με σκοπό να ελεγχθεί η ιδιοκτησία  ιδιωτικού σχολείου του νομού Πιερίας για σειρά πειθαρχικών και ποινικών παραβάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία απέστειλε στη Διεύθυνση ΠΕ Πιερίας τον Ιούνιο του 2015  καταγγελία σχετικά με την απασχόληση φοιτήτριας Παιδαγωγικού Τμήματος σε θέση δασκάλας. Επίσης, τον Ιούλιο του 2015 απέστειλε καταγγελία στη Διεύθυνση ΔΕ Πιερίας  μετά από έγγραφο της ΕΛΜΕ Κατερίνης για σειρά σοβαρότατων παραβιάσεων της νομοθεσίας στο Γυμνάσιο-Λύκειο του ίδιου σχολείου (καταδολίευση ενδοσχολικών εξετάσεων, παραχάραξη βαθμολογιών κ.λπ.)

Δυστυχώς, εδώ και ένα χρόνο δεν έχουμε λάβει απολύτως καμιά απάντηση από τις εν λόγω Διευθύνσεις, γεγονός που σημαίνει πως το συγκεκριμένο σχολείο συνεχίζει ανεξέλεγκτο τη λειτουργία του. Η ΟΙΕΛΕ θα προβεί σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, όχι μόνο για τον έλεγχο του σχολείου, αλλά και για τον έλεγχο όσων δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί από την πολιτεία για την εποπτεία των σχολείων στην περιοχή της αρμοδιότητάς τους.

Τέλος, οι αιρετοί της ΟΙΕΛΕ αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε αυριανή συνεδρίαση-παρωδία του ΠΥΣΔΕ Πιερίας, καθώς στην Ημερήσια Διάταξη δεν υπάρχει καμία αναφορά για τυχόν εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα.

Δείτε εδώτην επιστολή της ΟΙΕΛΕ προς το ΠΥΣΔΕ της Πιερίας για τη μη παρουσία των αιρετών της στο αυριανό ΠΥΣΔΕ.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img