ΑρχικήΑνακοινώσειςΑνοιχτή επιστολή της ΟΙΕΛΕ στους συναδέλφους της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint Joseph με...

Ανοιχτή επιστολή της ΟΙΕΛΕ στους συναδέλφους της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint Joseph με αφορμή τις δυσμενείς εξελίξεις σε ορισμένα ελληνογαλλικά σχολεία

- Advertisement -spot_img

Με αφορμή κρίσιμες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα σε ορισμένα ελληνογαλλικά σχολεία, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα την ακόλουθη ανοιχτή επιστολή στους συναδέλφους του Saint Joseph:

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Οι εξελίξεις στα ελληνογαλλικά σχολεία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, αν μάλιστα αναλυθούν σε συνδυασμό με τις ακραίες και άδικες ρυθμίσεις του νέου νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση. Η τοποθέτηση managersσε έναν εκπαιδευτικό χώρο, ώστε σταδιακά να αντικαταστήσουν τις προηγούμενες δομές συγκρότησης των σχολείων, δεν δημιουργούν απλώς φόβο για τις εργασιακές σχέσεις αλλά κυρίως αγωνία για τη μετάλλαξη του ιστορικού χαρακτήρα εκπαιδευτηρίων τα οποία μέχρι σήμερα βρίσκονται στην εκπαιδευτική και κοινωνική πρωτοπορία.

 

Οι συνάδελφοι της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne D’ Arc ήδη πήραν την κατάσταση στα χέρια τους αντιδρώντας άμεσα και αποστέλλοντας μια πολύ σημαντική επιστολή προς το Συμβούλιο Διοίκησης των Σχολείων του Τάγματος του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως, την οποία και σας κοινοποιούμε. Λόγω της έκτακτης κατάστασης που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, σας καλούμε για ανάλογες δικές σας ενέργειες, ώστε να αποτραπούν εξελίξεις που ενδεχομένως να έχουν μόνιμες, βαθιές και οδυνηρές συνέπειες τόσο για τα σχολεία όσο και ειδικότερα για τις εργασιακές σχέσεις όλων.

 

Η ΟΙΕΛΕ στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων μας στα Ελληνογαλλικά σχολεία και θα αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της διατήρησης του ιστορικού, κοινωνικού χαρακτήρα των δύο σχολείων. Αύριο στις 7 μμ διοργανώνουμε τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης (σε επόμενο mail θα σας αποσταλεί link)  στην οποία σας καλούμε να συμμετάσχετε για να γίνει ένας ανοιχτός, γόνιμος διάλογος και να ληφθούν αποφάσεις.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img