ΑρχικήΑνακοινώσειςΑνοιχτό ΔΣ ΟΙΕΛΕ: Το έκτρωμα Κεραμέως θα ακυρωθεί στην πράξη! – Γενικές...

Ανοιχτό ΔΣ ΟΙΕΛΕ: Το έκτρωμα Κεραμέως θα ακυρωθεί στην πράξη! – Γενικές Συνελεύσεις παντού, 24ωρη απεργία, πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις, προσφυγή στη δικαιοσύνη και στην Ε.Ε.

- Advertisement -spot_img

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το ανοιχτό ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με τη συμμετοχή εκπροσώπων πρωτοβάθμιων σωματείων και των παραρτημάτων τους από όλη την Ελλάδα, δια ζώσης και μέσω τηλεδιάσκεψης. Μέσα από ζωηρό και εποικοδομητικό διάλογο στον οποίο πήραν το λόγο πολλά μέλη των ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, του ΣΙΕΛ και εκπρόσωποι σωματείων προέκυψε η αταλάντευτη απόφαση του κλάδου να ακυρωθεί στην πράξη η εκτρωματική ρύθμιση Κεραμέως με κάθε μέσο, πολιτικό, νομικό, συνδικαλιστικό στην Ελλάδα και στην Ε.Ε.

Εκπρόσωποι του Προεδρείου της Ομοσπονδίας ενημέρωσαν το σώμα για τις τελευταίες εξελίξεις μετά την ψήφιση του νόμου Κεραμέως-ΣΙΣ και κατέθεσαν εισήγηση προς ψήφιση. Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο δικηγόρος-εργατολόγος κ. Γ. Μελισσάρης που ανέλυσε τα κύρια σημεία του νόμου και απάντησε σε ερωτήσεις συναδέλφων.

Η πρόταση που κατέθεσε το Προεδρείο της ΟΙΕΛΕ και εγκρίθηκε από το σώμα ήταν η ακόλουθη:

Πολιτικές/Συνδικαλιστικές ενέργειες

  • Διεξαγωγή Γ.Σ. σε σωματεία, παραρτήματα και χώρους δουλειάς τις επόμενες ημέρες με στόχο την ενημέρωση των συναδέλφων, τη λήψη απόφασης για 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση με βάση τις προτάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων του κλάδου
  • Συμμετοχή σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση με τις άλλες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας
  • Συνέντευξη τύπου με τις άλλες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και με συλλογικότητες από το χώρο της υγείας για το άνοιγμα των σχολείων
  • Κινητοποιήσεις σε σχολεία, ακόμη και την ημέρα έναρξης των μαθημάτων, έξω από σχολεία που έχουν προχωρήσει σε εκδικητικές απολύσεις
  • Εκστρατεία ενημέρωσης της κοινωνίας για το θέμα του νόμου και για το μέγα ζήτημα της ισονομίας ανάμεσα σε μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων και του κινδύνου έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικές μονάδες εκπαίδευσης. Η ενημέρωση αυτή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με εργατικά κέντρα, πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιων εκπαιδευτικών και άλλων φορέων. Ήδη η πρώτη τέτοια ενημερωτική εκστρατεία έχει ήδη προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Νομικές ενέργειες/κινήσεις σε διεθνές επίπεδο

  • Αποστολή ενημερωτικής επιστολής για τις δυσμενείς συνέπειες του νέου νόμου, υπογεγραμμένης, ει δυνατόν, και από τις τρεις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς (συνδικάτα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, EQF Advisory Group)
  • Ενημέρωση ευρωομάδων κομμάτων με στόχο την υποβολή ερωτημάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
  • Προσφυγή για την αντισυνταγματικότητα του νόμου στο ΣτΕ
  • Συνέχιση της νομικής ενημέρωσης από το επιτελείο της ΟΙΕΛΕ για ζητήματα όπως της προϋπηρεσίας, του ωραρίου, της αντιμετώπισης καταχρηστικών συμπεριφορών από την εργοδοσία κ.λπ.
- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img