ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΖΗΡΙΔΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΖΗΡΙΔΗ

- Advertisement -spot_img

Στο πλαίσιο της 24ωρης Γενικής Απεργίας των Συνδικάτων, κλιμάκιο της ΟΙΕΛΕ προχώρησε σε απεργιακή διαμαρτυρία στο ιδιωτικό σχολείο Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη. Το εν λόγω σχολείο επελέγη, διότι έχει επιβάλει παρανόμως εξωθεσμική διαδικασία δήθεν αξιολόγησης των εκπαιδευτικών με απώτερο στόχο τη στοχοποίηση και απόλυση «ανεπιθύμητων» συναδέλφων.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας μοίρασαν την ακόλουθη προκήρυξη σε γονείς και εκπαιδευτικούς:

 

OXI ΣΤΟ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Τα ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν, με βάση το Σύνταγμα, ως δημόσιοι οργανισμοί που παρέχουν δημόσιο και κοινωνικό αγαθό και εποπτεύονται στενά από την Πολιτεία ως προς το πρόγραμμά τους και την υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού τους.

Τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη ξεκίνησαν από το καλοκαίρι απολύσεις έμπειρων και καταξιωμένων συναδέλφων (όλοι με πάνω από 10 χρόνια προϋπηρεσίας). Τώρα έχουν παρανόμως ξεκινήσει, χωρίς άδεια από το Υπουργείο Παιδείας, ή από την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης, διαδικασία δήθεν «αξιολόγησης» προσλαμβάνοντας παράνομα για το σκοπό αυτό μη εξουσιοδοτημένο προσωπικό.

Είναι φανερό ότι η διαδικασία αυτή είναι, όχι μόνο παράνομη, αλλά και προσχηματική, με σκοπό να υπάρξει ξεκαθάρισμα λογαριασμών και να απολυθούν οι ανεπιθύμητοι (έμπειροι εκπαιδευτικοί και συνάδελφοι με έντονη κοινωνική δράση). Η χυδαία αυτή πρακτική ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν σύντομα στη δικαιοσύνη.

 

Λέμε ΟΧΙ στο σχολείο της αγοράς που περιφρονεί το Σύνταγμα και τους νόμους, που αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμο είδος.

Λέμε ΟΧΙ σε κάθε μορφής παράνομη, «εσωτερική» αξιολόγηση που έχει ως αποκλειστικό στόχο τις εκδικητικές απολύσεις.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img