ΑρχικήΑνακοινώσειςAΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ: ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ – ΚΑΙ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ...

AΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ: ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ – ΚΑΙ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ – ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2011!!!

- Advertisement -spot_img

images_exoΤο πάρτι ανομίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με σαφή ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ., δεν έχει τέλος. Σήμερα η ΟΙΕΛΕ φέρνει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία για τα Εκπαιδευτήρια Ραυτοπούλου που, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που δημοσιοποιούμε, λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια από το 2011! Πιο συγκεκριμένα:

  • Σύμφωνα με δύο (2) Πράξεις της Δ/νσης ΔΕ Ανατολικής Αττικής (η πρώτη εκδόθηκε την 29/12/2011 και η δεύτερη την 18/10/2012) βασισμένες σε Έκθεση της Επιτροπής Καταλληλότητας που συγκροτήθηκε από τη Διεύθυνση για το  Ιδιωτικό Γυμνάσιο –Λύκειο του εν  λόγω Εκπαιδευτηρίου, δεν είναι δυνατόν να χορηγηθεί σ’ αυτό άδεια λειτουργίας καθώς το κτήριο είναι ακατάλληλο! Με βάση την πρώτη έκθεση έχει εκδοθεί την 10/1/2012 απόφαση της Διεύθυνσης με την οποία καθίσταται σαφές πως δεν μπορεί να χορηγηθεί άδεια λειτουργίας από τη στιγμή που δεν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις.
  • Την 10/10/2014, και μετά από αιτήσεις του σχολείου για να λάβει αδειοδότηση, η Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης ζήτησε από τον ΕΟΠΠΕΠ σχετική διατύπωση γνώμης. Ο αρμόδιος Μηχανικός που έλεγξε το κτήριο ήταν σαφής: το συγκεκριμένο κτήριο δεν πληρεί τα κριτήρια αδειοδότησης ως εκπαιδευτήριο.
  • Από επείγον έγγραφο του Διευθύνοντα Σύμβουλου του ΕΟΠΠΕΠ προς το Υ.ΠΑΙ.Θ. προκύπτει ότι το συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο δεν έχει καν πολεοδομική άδεια χρήσης εκπαιδευτηρίου!

Από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο λειτουργεί χωρίς νόμιμη άδεια από το 2011 προκύπτουν τρία βασικά ζητήματα: α) Ότι η επίσημη Πολιτεία, παρά τις αποφάσεις των εποπτικών της οργάνων, επέτρεπε τη λειτουργία του, β) Ότι οι τίτλοι που εξέδιδε το εν λόγω εκπαιδευτήριο είναι παράνομοι, και γ) ότι ουδείς εγγυάται τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών σε ένα κτήριο που θεωρείται από τις αρμόδιες αρχές ακατάλληλο.
Η περίπτωση του συγκεκριμένου εκπαιδευτηρίου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά στοιχείων για ιδιωτικά σχολεία που λειτουργούν παράνομα, χωρίς άδεια. Όλα αυτά τα στοιχεία θα κατατεθούν στην Κομισιόν που ήδη διερευνά το ζήτημα της νομιμότητας της έκδοσης τίτλων από ελληνικά ιδιωτικά σχολεία.
Αναρωτιέται εύλογα κανείς: Η νομιμότητα των τίτλων και, κυρίως, η υγεία των μαθητών είναι για την πολιτεία λιγότερο σημαντικά ζητήματα από την εξυπηρέτηση των συντεχνιακών συμφερόντων ορισμένων επιχειρηματιών που δρουν στο χώρο της εκπαίδευσης; Είναι δυνατόν να θέτουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών, επειδή δεν θέλουμε – με εντολή πανίσχυρων πολιτικών κύκλων – να ελέγξουμε τα ιδιωτικά σχολεία; Ο Υπουργός Παιδείας καλείται να σταματήσει να κρύβεται από τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και να δώσει άμεσα απαντήσεις. Δείτε εδώ σημερινή επιστολή της ΟΙΕΛΕ για το ζήτημα προς τον Υπουργό Παιδείας.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img