ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΟΙΕΛΕ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΠΑ 23% ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, «ΠΑΓΩΜΑ» ΤΟΥ...

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΟΙΕΛΕ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΠΑ 23% ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, «ΠΑΓΩΜΑ» ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΟΙΕΛΕ ΣΤΙΣ 4 μμ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΑΛΕΞΙΑΔΗ

- Advertisement -spot_img

Τελική συνάντηση για το ζήτημα της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση θα έχει σήμερα στις 4μμ το προεδρείο της ΟΙΕΛΕ με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας σχετικά με το ζήτημα του ΦΠΑ, λήφθηκε ομόφωνα η ακόλουθη απόφαση:

  • Η εκπαίδευση που παρέχεται στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια είναι κοινωνικό αγαθό κατά το Σύνταγμα, επομένως δεν μπορεί να φορολογηθεί. Αντιστοίχως, στα Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών φοιτούν κατά κύριο λόγο μαθητές που προέρχονται από μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Επομένως , η απόφαση αυτή που πλήττει μεγάλο μέρος της κοινωνίας και θα προκαλέσει αλματώδη αύξηση των απολύσεων και επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων για χιλιάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς πρέπει να ανακληθεί, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές και στη συνέχεια να συζητηθεί αναλυτικά με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Οικονομικών.
  • Σε περίπτωση που η εφαρμογή του μέτρου δεν μπορεί να αποφευχθεί, η ΟΙΕΛΕ προτείνει την επιβολή ΦΠΑ στις δραστηριότητες όλων ανεξαιρέτως των ιδιωτικών σχολείων (κερδοσκοπικών και μη) που παρέχονται εκτός του βασικού προγράμματος που προβλέπει το Υπουργείο Παιδείας και δεν αποτελούν υπηρεσίες εκπαιδευτικής πρώτης ανάγκης.

Τέλος, η Ομοσπονδία κάλεσε τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο Intercontinental όπου πραγματοποιείται συνέδριο της Europalso, του εργοδοτικού οργανισμού στο χώρο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών που έχει επιβάλει, στήνοντας ψευδοσωματείο δήθεν εργαζόμενων, την επονείδιστη, κίτρινη ΣΣΕ, η οποία προβλέπει άθλιους και μεσαιωνικούς όρους αμοιβής και εργασίας (επισυνάπτεται σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας).

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img