ΑρχικήΕιδήσειςΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΟΙΕΛΕ:ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ...

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΟΙΕΛΕ:ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕ.

- Advertisement -spot_img

Στο σημερινό ΔΣ της ΟΙΕΛΕ έγινε αναλυτική συζήτηση για τα φλέγοντα ζητήματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης (μαύρη εργασία, έκδοση πλαστών τίτλων, παραχάραξη ενδοσχολικών διαδικασιών, καταστρατήγηση ωρολόγιων προγραμμάτων κ.λπ).

Την περασμένη Παρασκευή  ο Υπουργός Παιδείας ζήτησε από την ΟΙΕΛΕ παρατηρήσεις στο άρθρο του νομοσχεδίου Μπαλτά που αφορούσε την ιδιωτική εκπαίδευση. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφάσισε σήμερα ομόφωνα ότι θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η ψήφιση νέας νομοθετικής ρύθμισης για την ιδιωτική εκπαίδευση βασισμένη στις προβλέψεις της διάταξης Μπαλτά με σκοπό:

  • Την καταπολέμηση σοβαρών παθογενειών της ιδιωτικής εκπαίδευσης που επιβαρύνουν τα δημόσια ταμεία και το ασφαλιστικό σύστημα (μαύρη εργασία, φοροδιαφυγή)
  • Την τήρηση των προϋποθέσεων που έχει θέσει η ΕΕ για την αντιστοίχιση του Εθνικού με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων. Οι προϋποθέσεις αυτές είναι η διασφάλιση της ποιότητας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών και της νομιμότητας των εκδιδόμενων τίτλων από φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img