ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦ. ΣΥΝ. ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ...

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦ. ΣΥΝ. ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ: «ΟΡΓΙΟ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ, ΑΠΛΗΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ»

- Advertisement -spot_img

ΓΙΑ  ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Δημοσίευμα της Διαλεκτής Αγγελή στην Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρεται στη χθεσινή καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου κάνοντας λόγο για όργιο ασυδοσίας, απληρωσιάς και εκδικητικών απολύσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Στο άρθρο επισημαίνονται οι παρανομίες του σχολείου (απλήρωτοι εκπαιδευτικοί για 11 μήνες, εκδικητική απόλυση εκπαιδευτικού μετά από 22 χρόνια υπηρεσίας επειδή «τόλμησε» να διεκδικήσει δεδουλευμένες αποδοχές, άρνηση του σχολείου να πληρώσει πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τους εποπτικούς θεσμούς της πολιτείας), καθώς και για την «ύποπτη» μεταβίβαση της άδειας προφανώς με σκοπό να μηδενιστούν τα χρέη.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα

ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ, ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΤ, ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-«ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ» – ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΙΚΑ

Βαρυσήμαντο άρθρο-ανάλυση του Χρήστου Κάτσικα στην Εφ. Συν. για την ιδιωτική εκπαίδευση. Στο άρθρο σκιαγραφείται το κοινωνιολογικό τοπίο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και κατατάσσονται τα ιδιωτικά σχολεία σε τρεις κατηγορίες: τα ελάχιστα σχολεία της πολιτικής και οικονομικής ελίτ όπου αναπαράγεται η ταξική ανισότητα, τα σχολεία όπου φοιτούν μαθητές που προέρχονται από τη μεσαία τάξη και τα σχολεία «καταφύγια» όπου γονείς χαμηλότερων στρωμάτων στέλνουν τα παιδιά τους λόγω  αδυναμιών του δημόσιου σχολείου.

Αντικρούει, δε, το μόνιμο επιχείρημα των σχολαρχών ότι τα ιδιωτικά σχολεία έχουν κατά πολύ υψηλότερα μαθησιακά αποτελέσματα από τα δημόσια, λέγοντας ότι οι επιτυχίες των μαθητών στα σχολεία της ελίτ οφείλονται (όπως, άλλωστε, πιστοποιείται από όλες τις σύγχρονες κοινωνιολογικές έρευνες της εκπαίδευσης) κατά κύριο λόγο στο μαθησιακό κεφάλαιο των παιδιών που προέρχονται από οικογένειες με υψηλό μορφωτικό υπόβαθρο, ενώ αντιθέτως στα σχολεία-καταφύγια τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ διαφορετικά.

Τονίζει, επίσης, ότι σε σημαντικό τμήμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης επικρατεί ανομία και ιστορίες «εκπαιδευτικής τρέλας» αναφέροντας χαρακτηριστικά γνωστό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στο Περιστέρι, όπου εκπαιδευτικοί με …υπεύθυνες δηλώσεις τους δηλώνουν ότι επιθυμούν να μην …πληρώνονται!

Δείτε εδώ το άρθρο

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img