ΑρχικήΑνακοινώσειςΑποκαλυπτικό ρεπορτάζ της σελίδας news247: Καμπανάκι κινδύνου για την ασφάλεια μαθητών της...

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της σελίδας news247: Καμπανάκι κινδύνου για την ασφάλεια μαθητών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και από το Συνδικάτο των Επαγγελματιών Οδηγών

- Advertisement -spot_img

Τελικά δεν φωνάζει (σε ώτα μη ακουόντων…) μόνο η “κακή” ΟΙΕΛΕ για τα τεράστια ζητήματα υγείας και ασφάλειας χιλιάδων μαθητών και εργαζόμενων σε μονάδες της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Είμαστε υποχρεωμένοι να αναπαράξουμε το ρεπορτάζ της Μαριλένας Κουντούρη για την ενημερωτική ιστοσελίδα news247 σχετικά με τα σχολικά λεωφορεία και τους πολύ μεγάλους κινδύνους που προκύπτουν από την έλλειψη κρατικής εποπτείας και από τις ασύδοτες πρακτικές πολλών ιδιοκτητών που προκρίνουν το κέρδος από την ασφάλεια των “πελατών” τους. Θέλουμε μαζί με τη δική μας φωνή να ακουστούν κι άλλες που αγωνιωδώς επιχειρούν να ενημερώσουν τις αρχές και την κοινή γνώμη, ώστε να προλάβουν τα χειρότερα… Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις του Αντώνη Σκούρη, οδηγού σχολικού λεωφορείου με πολυετή εμπειρία και πρώην Αντιπροέδρου του Συνδικάτου Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων (Σ.Ε.Ο.Φ.Α.Ε.).

Από το ρεπορτάζ και τις δηλώσεις του κ. Σκούρη προκύπτουν σημαντικά ζητήματα σχετικά με τα σχολικά λεωφορεία και την ασφάλεια των μεταφορών των μαθητών:

  • την ηλικία του στόλου που σε μέσο όρο φτάνει τα 35-40 χρόνια, παρά το όριο των 27 ετών που θέτει η πολιτεία
  • το σοβαρότατο πρόβλημα σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία (θα ξαναπούμε ότι τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία για πολλούς λόγους είναι εστία μεγάλης ανησυχίας…), αλλά και σε κάποια ιδιωτικά σχολεία
  • την μεταφορά μαθητών με ακατάλληλα βαν που έχουν οδηγούς χωρίς πιστοποίηση (φανταστείτε τι γίνεται στα απολύτως ακατάλληλα Κέντρα Μελέτης…)
  • την έλλειψη συστηματικών ελέγχων από την Τροχαία
  • την αδιαφορία, παρά τις καταγγελίες των συνδικάτων, τόσο των συναρμόδιων υπουργείων όσο και των εργοδοτικών φορέων που οι οδηγοί έχουν ενημερώσει για τα προβλήματα με επίσημα έγγραφα
  • τις φωτογραφικές διατάξεις, υπέρ κάποιων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων
  • τις τραγικές εργασιακές συνθήκες των οδηγών

Θα το επαναλάβουμε και ας γίνουμε κουραστικοί. Η ιδιωτική εκπαίδευση, λόγω των χαριστικών πολιτικών και της εσκεμμένης μη εποπτείας, κυρίως από τα Υπουργεία Παιδείας, Εργασίας, Υγείας (τώρα προστίθεται και το Υπουργείο Μεταφορών…) την τελευταία τριετία, είναι πηγή κινδύνων για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, παιδιά και εργαζόμενους.

Το τραγικό ατύχημα των Τεμπών δίνει τη δυνατότητα της αφύπνισης σε όλους: κυβέρνηση, κόμματα, φορείς, πολίτες. Ελπίζουμε η ανθρώπινη ζωή να είναι πάνω από τα κέρδη των ιδιοκτητών και πάνω από την εξυπηρέτηση των κομματικών φίλων της κυβέρνησης.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img