ΑρχικήΑνακοινώσειςΑποτελέσματα 38ου Συνεδρίου ΟΙΕΛΕ: Νίκησε η ενότητα και η ομοψυχία του κλάδου...

Αποτελέσματα 38ου Συνεδρίου ΟΙΕΛΕ: Νίκησε η ενότητα και η ομοψυχία του κλάδου μας!

- Advertisement -spot_img

Ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες του 38ου Συνεδρίου της ΟΙΕΛΕ σε κλίμα ομοψυχίας και αποφασιστικότητας. Πέρα από τις ιδεολογικές διαφοροποιήσεις και αντιλήψεις, οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων δεσμεύτηκαν να συνεχίσει η Ομοσπονδία με αγωνιστικότητα να παλεύει για τα δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

 

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ, αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ και έγκρισης του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΣ ΟΙΕΛΕ 2021 ΔΣ ΟΙΕΛΕ 2018 Αντιπρόσωποι ΓΣΕΕ

2021

Αντιπρόσωποι ΓΣΕΕ

2018

ΕΝΟΤΗΤΑ 89 ψήφοι 12 έδρες 98 ψήφοι

12 έδρες

2 2
ΠΑΜΕ 12 ψήφοι

2 έδρες

13 ψήφοι

2 έδρες

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 8 ψήφοι

1 έδρα

11 ψήφοι

1 έδρα

 

Διοικητικός Απολογισμός: 89 ναι – 11 όχι – 12 λευκά

Οικονομικός Απολογισμός: 89 ναι – 7 όχι – 16 λευκά

 

Η κατανομή των εδρών στο νέο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ παραμένει η ίδια όπως και στο προηγούμενο (Ενότητα 12 έδρες, ΠΑΜΕ 2 έδρες, Παρεμβάσεις 1 έδρα). Τις επόμενες ημέρες, όπως προβλέπεται από το καταστατικό της Ομοσπονδίας, ο πλειοψηφών σύνεδρος Γιώργος Χριστόπουλος θα καλέσει το νέο ΔΣ σε συγκρότηση. Η Ενότητα, επίσης, εκλέγει 2 αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ.

 

Τέλος, όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή μας ανακοίνωση, η συντριπτική πλειονότητα των συνέδρων τάχθηκε υπέρ του ομοιοεπαγγελματικού χαρακτήρα της Ομοσπονδίας και κατά της μετατροπής της σε κλαδική (σε μια Ομοσπονδία δηλαδή που συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση, εκπαιδευτικοί και μη εκπαιδευτικοί). Η απόφαση αυτή συνάδει με τον ομοιοεπαγγελματικό χαρακτήρα σχεδόν του συνόλου των εκπαιδευτικών συνδικάτων στον πλανήτη.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img