ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΕΥΝΟΕΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΤΗΝ...

ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΕΥΝΟΕΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ Κ. ΣΚΟΡΔΑ Η ΟΙΕΛΕ

- Advertisement -spot_img

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη της συνέργειας Υφυπουργού Ανάπτυξης και σχολαρχών από το χθεσινό πανηγυρικό δελτίο τύπου του ΣΙΕΙΕ, των εκπροσώπων δηλαδή των ιδιωτικών σχολείων, που πανηγυρίζουν, καθώς απηλλάγησαν από το τελευταίο εμπόδιο που επέτρεπε την γιγάντωση της κερδοφορίας τους.  Με πρόσχημα την κρίση (η οποία, σύμφωνα με όλα τα επίσημα στοιχεία, ποτέ δεν άγγιξε τα περισσότερα ιδιωτικά σχολεία, τα οποία είχαν πέρυσι μόλις 2,5% μείωση μαθητών) και αφού περιέκοψαν από 20-40% τους μισθούς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, τώρα, με την αποφασιστική συμβολή του Υφυπουργού Ανάπτυξης, αποκτούν την δυνατότητα να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς μέσω της επερχόμενης αύξησης διδάκτρων. Θυμίζουμε ότι την τελευταία φορά που επετράπη η απελευθέρωση των διδάκτρων των εισαγωγικών τάξεων (2004), κάποιο σχολάρχες έφτασαν σε σημείο να εκτινάξουν τα δίδακτρά τους ακόμα και κατά 140%!

Παρά το γεγονός ότι τόσο η ΟΙΕΛΕ όσο και η Πανελλήνια Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Ιδιωτικών Σχολείων είχαμε ζητήσει επανειλημμένως συνάντηση από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, αυτός επέλεξε να συνομιλεί  – όπως μαρτυρούν και τα δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου – μόνο με τους σχολάρχες. Η μονομερής και μεροληπτική αυτή πολιτική που στοχεύει στη πλήρη απελευθέρωση της ιδιωτικής εκπαίδευσης κατά τις επιταγές του νεοφιλελευθέρου δόγματος απειλεί με σοβαρή αλλοίωση το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης που προστατεύεται από το Σύνταγμα.

Για την απροκάλυπτα φιλεργοδοτική πολιτική του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Σκορδά η ΟΙΕΛΕ απέστειλε προς αυτόν σήμερα επιστολή διαμαρτυρίας προειδοποιώντας πως η υπογραφή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία απελευθερώνονται τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, όχι μόνο αντιτίθεται στο Σύνταγμα αλλά και σε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θα προκαλέσει μακροπρόθεσμες και δραματικές συνέπειες σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Δείτε εδώ την επιστολή που απέστειλε η Ομοσπονδίας στον Υφυπουργό Ανάπτυξης.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img