ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: Η ΟΙΕΛΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ» - ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΙ...

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: Η ΟΙΕΛΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ» – ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΙΔ. ΣΧΟΛΕΙΑ, ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ Κ.Ξ.Γ. ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

- Advertisement -spot_img

Δεν έχει συμπληρωθεί καλά-καλά ένα εικοσιτετράωρο από τη  έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την ιδιωτική εκπαίδευση και το δαιμόνιο του επιτήδειου «πειρατή»-εργοδότη άρχισε να λειτουργεί.

Ήδη έχουμε λάβει τις πρώτες καταγγελίες για ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών που εξακολουθούν να διατηρούν τους εκπαιδευτικούς σε αναστολή σύμβασης, αν και τους υποχρεώνουν να παρέχουν εξ αποστάσεως υπηρεσίες.

Η ΟΙΕΛΕ ήδη απέστειλε ενημερωτικό έγγραφο, μετά από έγγραφη καταγγελία, στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας Δάφνης-Γλυφάδας για το «Ευρωπαϊκό Πρότυπο». Το εν λόγω εκπαιδευτήριο έχει αναστείλει εικονικά τη λειτουργία του και τις συμβάσεις των συναδέλφων, αν και παρέχει κανονικά υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης και εισπράττει κανονικά δίδακτρα από τους ανυποψίαστους γονείς. Με τον τρόπο αυτό γλιτώνει την καταβολή μισθών και ασφαλιστικών εισφορών και «τσεπώνει» το σύνολο των διδάκτρων. Η καταγγελία της Ομοσπονδίας κοινοποιήθηκε στους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας και στη Γενική Γραμματέα Εργασίας.

Θα αναγκαστούμε να επαναλάβουμε το αυτονόητο στους συναδέλφους. Να στέλνετε (ανώνυμα και με απόλυτη προστασία των προσωπικών σας δεδομένων) ιδιωτικές εκπαιδευτικές μονάδες που καταληστεύουν τα δημόσια ταμεία, τους γονείς και τους εργαζόμενους. Δεν πρέπει εμείς να γίνουμε συνένοχοι ενός κοινωνικού εγκλήματος για να κερδίσουν μερικά εκατομμύρια ευρώ ορισμένοι «πονηροί».

ΟΞΥΤΑΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Θα ακολουθήσουν τις επόμενες ώρες ανάλογες καταγγελίες για ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κέντρα ξένων γλωσσών που προβαίνουν σε αντίστοιχες ενέργειες. Ιδιαίτερα οξύ είναι το πρόβλημα στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, όπου (όπως μας ενημερώνουν συνάδελφοι) κάποιοι ιδιοκτήτες απαγορεύουν στους συναδέλφους να στέλνουν υλικό ασύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας και το πράττουν οι ίδιοι, έτσι ώστε να «δικαιολογήσουν» την αναστολή σύμβασης του εκπαιδευτικού και ταυτόχρονα να πάρουν τα δίδακτρα. Η αποστολή εκπαιδευτικού υλικού είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του εκπαιδευτικού της τάξης και καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να καταγγέλλουν τα νηπιαγωγεία που προβαίνουν στην παράνομη αυτή ενέργεια.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img