ΑρχικήΑνακοινώσειςΆρης Νότης: το πολυδιάστατο έργο ενός συναδέλφου στις οικονομικές επιστήμες και στη...

Άρης Νότης: το πολυδιάστατο έργο ενός συναδέλφου στις οικονομικές επιστήμες και στη διασύνδεση της οικονομικής με την περιβαλλοντική εκπαίδευση

- Advertisement -spot_img

Οι Έλληνες είμαστε λαός που μας αρέσει να δημοσιολογούμε. Έχουμε άποψη περί παντός επιστητού, ιδίως για την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Την τελευταία 15ετία περίπου, από τότε που η οικονομική κρίση χτύπησε την πόρτα της χώρας, γίναμε «ειδικοί» και στην οικονομική ανάλυση. Πόσο καλά όμως γνωρίζουμε τα οικονομικά; Είναι απλώς μια επιστήμη που ταυτίζει την ευημερία των πολιτών με τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών ή ερευνά σε βάθος τους τρόπους που μπορούν να οδηγήσουν σε κοινωνική ανάπτυξη και δικαιοσύνη; Πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να γνωρίζουν οικονομικά και τι αντίκτυπο μπορεί να έχει η γνώση τους για την πορεία τους στο μέλλον; Ποια είναι η επίδραση των οικονομικών στο περιβάλλον και πώς μπορεί να συνδυαστεί η οικονομική με την περιβαλλοντική εκπαίδευση;

Απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα προσπαθεί να δώσει ο συνάδελφος οικονομολόγος Άρης Νότης που δεν περιορίζεται στη δουλειά του μέσα στην τάξη (υπηρετεί στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου από το 2008), αλλά είναι αεικίνητος στο πεδίο του και προσπαθεί μέσα από τη δραστηριοποίησή του να ενισχύσει την οικονομική – περιβαλλοντική συνείδηση των μαθητών του συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη μελλοντική διαμόρφωση ενός περισσότερο υπεύθυνου καταναλωτή και επαγγελματία στη χώρα μας (είτε αυτός δραστηριοποιείται επιχειρηματικά, είτε ως στέλεχος στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα).

Περιοδικό Ξενοφών

Ο Άρης Νότης είναι αρχισυντάκτης της περιοδικής έκδοσης «Ξενοφών». Φιλοδοξία του περιοδικού είναι η ενίσχυση της εκπαίδευσης στις επιστήμες της Οικονομίας και της Διοίκησης με στόχο την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. Γενικοί στόχοι του περιοδικού είναι:

  1. Η διαρκής επιστημονική βελτίωση των οικονομολόγων – εκπαιδευτικών.
  2. Η σύνδεση της Δευτεροβάθμιας με την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  3. Η προώθηση της οικονομικής επιστήμης στο Ελληνικό σχολείο.

Το περιοδικό τοποθετείται μέσω άρθρων και ειδικού blog σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα για τις οικονομικές επιστήμες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οργανώνει διαγωνισμούς εξομοίωσης για μαθητές, αναλύει θέματα Πανελλαδικών Εξετάσεων, αναρτά υλικό χρήσιμο για τους εκπαιδευτικούς και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, διερευνά τις θεωρητικές τάσεις στον κόσμο της οικονομικής επιστήμης, από τη θεωρία του Κάρολου Μάρξ και το έργο του Κέυνς μέχρι τον νεοκλασσικισμό του Χάγεκ, και τον αντίκτυπο των οικονομικών θεωριών στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Πέρα από τη συγγραφική του δουλειά στο περιοδικό «Ξενοφών», ο Άρης έχει συγγράψει μαζί με τον Άγγελο Νότη τα βιβλία “Macroeconomics” και “Microeconomics” που απευθύνονται σε μαθητές Λυκείου.  Είναι Μέλος στην επιστημονική επιτροπή της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας και έχει διακριθεί σε πολλούς διεθνείς οικονομικούς διαγωνισμούς με τους μαθητές του.

Λίγα λόγια για τον Άρη Νότη

Ο Άρης γεννήθηκε στον Πειραιά. Εργάζεται ως οικονομολόγος εκπαιδευτικός στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου από το έτος 2008 έως σήμερα. Είναι Αρχισυντάκτης του εκπαιδευτικού περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ που αφορά την Οικονομική Επιστήμη στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και tutor της Εθνικής ομάδας οικονομικών που προκύπτει από τις τελικές εξετάσεις της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας. Στόχος του είναι να ενισχύσει την οικονομική – περιβαλλοντική συνείδηση των μαθητών του συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη μελλοντική διαμόρφωση ενός περισσότερο υπεύθυνου πολίτη, καταναλωτή και επαγγελματία  στη χώρα μας.

Περισσότερα για τον Άρη Νότη και τις δραστηριότητές του στο χώρο της εκπαίδευσης και των οικονομικών επιστημών μπορείτε να δείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img