ΑρχικήΑνακοινώσειςBOMBA ΦΙΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: ΜΗΝ ΑΓΓΙΞΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ, ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ...

BOMBA ΦΙΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: ΜΗΝ ΑΓΓΙΞΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ, ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ (ΤΡΟΙΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ)

- Advertisement -spot_img

Δήλωση-βόμβα του Ν. Φίλη στη Βουλή κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του. Κάλεσε την κυβέρνηση να μην πειράξει το Ν. 4415/2016 για την ιδιωτική εκπαίδευση και να μην υποταχθεί στην εγχώρια διαπλοκή που αποκάλεσε με τη γνωστή έκφραση «τρόικα εσωτερικού».

Ο όρος «τρόικα εσωτερικού» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 2015 από τον Πρωθυπουργό και τον τότε Υπουργό Οικονομίας Γ. Βαρουφάκη για να περιγραφεί το τρίγωνο επιχειρηματιών, ΜΜΕ και νεοφιλελεύθερης αντιπολίτευσης που συνεργάζεται για να διαλυθεί κάθε ίχνος εργασιακού δικαιώματος βάζοντας μπροστά την «κανονική» τρόικα.

Ο Ν. Φίλης με τη δήλωσή του στη Βουλή θέτει σαφές ζήτημα για το αν η κατάθεση διάταξης που αναθεωρεί το Ν. 4415/2016 είναι ζήτημα «θεσμών», ή εάν, πίσω από τις δυσμενείς αλλαγές, κρύβονται οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, συγκεκριμένα κόμματα της Βουλής και τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν και που τις τελευταίες ημέρες έχουν επιδοθεί σε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων-τηλεοπτικών ρεπορτάζ για να τις στηρίξουν στην κοινωνία.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img