ΑρχικήΑνακοινώσειςΔ.Σ. ΟΙΕΛΕ: Όχι στην εκδικητική απόλυση του επικουρικού ιατρού Κώστα Καταραχιά, όχι...

Δ.Σ. ΟΙΕΛΕ: Όχι στην εκδικητική απόλυση του επικουρικού ιατρού Κώστα Καταραχιά, όχι στη φίμωση της φωνής των εργαζόμενων και στη διάλυση των κοινωνικών αγαθών

- Advertisement -spot_img

Το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ εκφράζει τη θερμή στήριξη και την  αλληλεγγύη ολόκληρου του κλάδου στο σύλλογο εργαζόμενων του Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας», που αγωνίζονται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και στις μεθοδεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για να καταργήσουν τα κοινωνικά δικαιώματα και τη συνδικαλιστική έκφραση, απολύοντας εκδικητικά τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, τον επικουρικό γιατρό Κώστα Καταραχιά στις 31 Μαρτίου.

Είναι πρόκληση η απόλυση γιατρού και μάλιστα από το μεγαλύτερο ογκολογικό Νοσοκομείο της χώρας, την ώρα που οι ανάγκες της Πανδημίας αλλά πολύ περισσότερο των ίδιων των νοσοκομείων απαιτούν χιλιάδες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η δράση του Κώστα Καταραχιά έχει εδώ και καιρό μπει στο «μικροσκόπιο» της κυβέρνησης. Της απόλυσής του είχαν προηγηθεί εκδικητικές μετακινήσεις του με στόχο να να φιμωθεί. Επειδή το αγωνιστικό φρόνημα του ιδίου και του Συλλόγου του δεν κάμφθηκε, η σύμβασή του είναι η μοναδική (!) όλων των επικουρικών ιατρών πανελλαδικά που θα «αφεθεί να λήξει» στα τέλη Μαρτίου, επί της ουσίας δηλαδή για να απολυθεί. Είναι μια προφανέστατη προσπάθεια διάλυσης ενός πρωτοπόρου σωματείου για τους αγώνες που έδωσε όλα τα τελευταία χρόνια με πρόεδρο τον Κώστα Καταραχιά, για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας, για μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Το κυβερνητικό και εργοδοτικό μένος και τις εκδικητικές απολύσεις εμείς οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί τις βιώνουμε καθημερινά. Δεν ξεχνούμε τη «λήξη σύμβασης», της εκδικητικής απόλυσης δηλαδή, της συναδέλφου από τα Αρσάκεια Πατρών που εκδιώχθηκε επειδή στάθηκε θαρρετά απέναντι στην προσπάθεια του κ. Μπαμπινιώτη να επιβάλει κάμερες στις τάξεις. Δεν ξεχνούμε τους δεκάδες συναδέλφους μας που απολύθηκαν ελέω του αισχρού νόμου Κεραμέως επειδή συμμετείχαν σε απεργίες, διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους και προσπαθούσαν να επιβάλουν τη νομιμότητα στους χώρους εργασίας τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεθοδεύσεις αυτές λαμβάνουν χώρα στα πιο ευαίσθητα κοινωνικά αγαθά, στην Υγεία και στην Παιδεία. Η φίμωση της συνδικαλιστικής έκφρασης, ο φρονηματισμός των εργαζόμενων, η επιβολή της σιωπής των αμνών είναι απαραίτητη για την κυβέρνηση, ώστε να περάσει την πλήρη εμπορευματοποίησή τους χωρίς αντίσταση. Θα απογοητευτούν. Η φωνή των εργαζόμενων δεν θα σιγήσει.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ενώνουμε τη φωνή μας με τον σύλλογο εργαζόμενων του νοσοκομείου Άγιος  Σάββας, τους εκατοντάδες μαζικούς φορείς και συνδικάτα, όλα τα κόμματα της  αντιπολίτευσης, και απαιτούμε:

 

  • Να μην απολυθεί ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Κ. Καταραχιάς και να επιστρέψει στο τμήμα του όπου και είναι απαραίτητος
  • Όχι στη φίμωση της φωνής των εργαζόμενων, όχι στην καταπάτηση στοιχειωδών συνταγματικών, εργασιακών και ανθρώπινων δικαιωμάτων
  • Κάτω τα χέρια από την Παιδεία και την Υγεία, τα δημόσια αγαθά ανήκουν στην κοινωνία

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img