ΑρχικήΑνακοινώσειςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΙΔ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΙΔ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΩΦΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΧΟΛΑΡΧΕΣ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

- Advertisement -spot_img

Η εργοδοτική τρομοκρατία συνεχίζεται ακάθεκτη σε αρκετά ιδιωτικά σχολεία. Δεκάδες καταγγελίες συναδέλφων φτάνουν καθημερινά στα γραφεία της Ομοσπονδίας για εκβιαστικές μετατροπές συμβάσεων αορίστου σε ορισμένου χρόνου, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί (που αναγκάζονται να «παραιτηθούν», φυσικά όχι αυτοβούλως) να χάνουν την εκπαιδευτική τους προϋπηρεσία για κάθε χρήση, να χάνουν το δικαίωμα της αποζημίωσης (αφού η ορισμένου χρόνου σύμβαση απλώς λήγει) και της προσφυγής στη δικαιοσύνη σε περίπτωση εκδικητικής εκδίωξης από το σχολείο. Επίσης, τα οφέλη των ιδιοκτητών είναι σοβαρά, καθώς γλιτώνουν χιλιάδες ευρώ από την καταβολή αποζημιώσεων απόλυσης και χρησιμοποιούν τη μέθοδο της μετατροπής των συμβάσεων για την τρομοκράτηση των υπόλοιπων εκπαιδευτικών ενός σχολείου.

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα για το ζήτημα επιστολή στον Υπουργό Παιδείας με την οποία ζητά να μπει φραγμός στην απαράδεκτη αυτή εργοδοτική πρακτική.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img