ΑρχικήΑνακοινώσειςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ, ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

- Advertisement -spot_img

katalogos_18Δυστυχώς, η πολιτική Αρβανιτόπουλου ζει και βασιλεύει. Παρά το γεγονός ότι έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις το σκάνδαλο με τους παράνομους τίτλους σπουδών και παρά το γεγονός ότι η φοροδιαφυγή αποτελεί τη μεγαλύτερη ασθένεια της βαρύτατα πληγείσας ελληνικής οικονομίας, η πολιτεία εξακολουθεί να επιτρέπει με χαριστική τροπολογία σε ορισμένους επιτήδειους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων χωρίς νόμιμη άδεια από το Σεπτέμβριο του 2013 να παρατείνουν κι άλλο την παράνομη λειτουργία των σχολείων τους με συνέπεια αυτοί να μην καταβάλλουν τις μεγάλες οφειλές τους στο δημόσιο και να εκμεταλλεύονται την ανοχή του κράτους για να απολύσουν παράνομα και μαζικά εκπαιδευτικούς. Η σημαντικότερη, όμως, επίπτωση της παράνομης λειτουργίας των σχολείων με μη πιστοποιημένο από το κράτος προσωπικό, είναι η έκδοση παράνομων βαθμολογιών και παράνομων τίτλων σπουδών.
Η δυνατότητα παράταση της παράνομης λειτουργίας ορισμένων ιδιωτικών σχολείων δίδεται με την υπ. αριθμ. 1591/13 21.7.2014 τροπολογία που συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Φάροι, στρατολογία και άλλες διατάξεις». Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα στον Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο επιστολή διαμαρτυρίας, στην οποία τονίζεται ότι δυστυχώς, παρά τα πρώτα ενθαρρυντικά δείγματα (παρέμβαση της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την ΚΥΑ Πληροφορικής), η ανοχή της πολιτείας στα οξύτατα ζητήματα ανομίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης συνεχίζεται.

Δείτε εδώ την επιστολή διαμαρτυρίας της ΟΙΕΛΕ προς τον Υπουργό Παιδείας.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img