ΑρχικήΑνακοινώσειςΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΙΔΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΧΟΛΑΡΧΕΣ – ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ...

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΙΔΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΧΟΛΑΡΧΕΣ – ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΙΓΜΗΣ, ΑΠΟΛΥΟΥΝ!

- Advertisement -spot_img

katalogos_23Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε καταγγείλει δημόσια την έκρηξη του αριθμού των απολύσεων, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας με το οποίο μπαίνει φραγμός στις αναιτιολόγητες απολύσεις με στόχο κυρίως εκπαιδευτικούς είτε με πολυετή προϋπηρεσία, είτε με έντονη κοινωνική δράση. Παίρνουν, δηλαδή, τη σκούπα και απολύουν σωρηδόν για να προλάβουν την ψήφιση του νόμου.

Ακόμη και σήμερα, σε μια δύσκολη ημέρα για όλους τους Έλληνες, πληροφορηθήκαμε έκπληκτοι πως κάποια ιδιωτικά σχολεία χωρίς αιδώ, χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, συνεχίζουν το πογκρόμ απολύσεων. Αποδεικνύουν έτσι αυτό που εδώ και καιρό τονίζουμε, πως δηλαδή ορισμένοι σχολάρχες συγκροτούν μια ακραία και αντικοινωνική ομάδα που επιδιώκει συστηματικά τη μετάλλαξη του εκπαιδευτικού αγαθού σε εμπορικό προϊόν και τον υποβιβασμό των εκπαιδευτικών λειτουργών σε απλούς υπάλληλους επιχείρησης. Σχολεία που μέχρι σήμερα πρωταγωνιστούν στη «σκούπα» των απολύσεων είναι η «Νέα Γενιά Ζηρίδη», το «Πρότυπο Βάρης», τα «Εκπαιδευτήρια Ι.Μ Παναγιωτόπουλου», η «Λακωνική Σχολή» και η «Ελληνογερμανική Αγωγή Παναγέα-Σάββα.

Η ΟΙΕΛΕ ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προωθήσει άμεσα προς ψήφιση το άρθρο για την ιδιωτική εκπαίδευση που τερματίζει το όνειδος των αναιτιολόγητων απολύσεων και των εκδικητικών εκκαθαρίσεων εκπαιδευτικών, πολλοί εκ των οποίων λόγω μεγάλης προϋπηρεσίας είναι σχεδόν αδύνατο να βρουν εργασία.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img