ΑρχικήΑνακοινώσειςΔιαδικτυακή παρουσίαση έρευνας του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ με θέμα: «Διερεύνηση της μετάβασης των αποφοίτων...

Διαδικτυακή παρουσίαση έρευνας του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ με θέμα: «Διερεύνηση της μετάβασης των αποφοίτων ΙΕΚ στην απασχόληση – Συγκριτικά στοιχεία, προσεγγίσεις, ερμηνευτικές αναφορές» | Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 12:00 μ.μ.

- Advertisement -spot_img

Το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 και ώρα έναρξης 12:00 μ.μ. τη διαδικτυακή παρουσίαση της πρόσφατης έρευνάς του με θέμα: «Διερεύνηση της μετάβασης των αποφοίτων ΙΕΚ στην απασχόληση – Συγκριτικά στοιχεία, προσεγγίσεις, ερμηνευτικές αναφορές», με εισηγητές τους κ.κ. Χρήστο Γούλα, Διευθυντή ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ και Νίκο Φωτόπουλο, Αν. Καθηγητή Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Επιστημονικό Συνεργάτη ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ.

Η εν λόγω έρευνα η οποία διενεργήθηκε στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ να αναδείξει τον νευραλγικό ρόλο της Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης στους τομείς της απασχόλησης και της εκπαιδευτικής πολιτικής, βασίστηκε σε στοιχεία αποφοίτων ΙΕΚ της διετίας 2017-2018 και αποτελεί επικαιροποίηση παλαιότερης έρευνας του φορέα με θέμα: «Κατάρτιση, Απασχόληση, Εκπαιδευτική Πολιτική: Διερεύνηση της Σύνδεσης της Επαγγελματικής Κατάρτισης με την Απασχόληση» (2012), η οποία αντίστοιχα είχε βασιστεί σε στοιχεία αποφοίτων ΙΕΚ της περιόδου 2008-2009.

Το ποσοτικό σκέλος της νέας έρευνας πραγματοποιήθηκε, πανελλαδικά, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε δείγμα 1.504 αποφοίτων ΙΕΚ (συνολικό δείγμα: 15.000 απόφοιτοι ΙΕΚ), ενώ το ποιοτικό της σκέλος διενεργήθηκε μέσω online ομαδικής συζήτησης με απόφοιτους Δημοσίων ΙΕΚ, δημοφιλών αντικειμένων (σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ποσοτικής έρευνας), καθώς και με τηλεφωνικές εις βάθος ατομικές συνεντεύξεις με στελέχη ΙΕΚ.

Μετά την παρουσίαση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και των αντίστοιχων προτάσεων πολιτικής του ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ, θα ακολουθήσει  συζήτηση  με θέμα «Κατάρτιση, Απασχόληση, Εκπαιδευτική Πολιτική: διερευνώντας αξιόπιστες προοπτικές ποιότητας και σύνδεσης με την απασχόληση» με τους κ.κ.: Γιώργο Βούτσινο, Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκο Φίλη, τ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων – Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτή ΚΙΝΑΛ και Χρήστο Γούλα, Διευθυντή ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ.

 

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό και θα μεταδοθεί μέσω της πλατφόρμας zoom, με απαραίτητη την προεγγραφή πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο: 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img